De beste tv’s voor onder de 1000 euro (zomer 2016)

08 juni 2016 6 Minuten 0 Reacties
Samsung-KU6400-tv

Regelmatig schrijven we uitgebreid over de beste tv's van dit moment en ook testen we elk jaar de topmodellen van de grote fabrikanten. Maar, wat als je budget simpelweg niet groot genoeg is voor één van die dure tv's?

Daarom gaan we voortaan ook wat dieper in op de beste tv’s voor de kleinere budgetten. In dit artikel kijken we naar de beste tv’s voor onder de 1.000 euro.

De beste tv’s voor de kleinere budgetten

Als je een budget van minder dan 1.000 euro hebt dan kun je vanzelfsprekend niet voor het rijkst uitgeruste model met het grootste schermformaat gaat. Het is daarbij afhankelijk van de features die je wilt hebben. Ga je voor uitgebreide smart tv-mogelijkheden, wil je de hoge 4K Ultra HD-resolutie en moet bijvoorbeeld HDR ondersteund worden? En, wat is het formaat dat je wilt ophangen of neerzetten? In dit artikel focussen we ons vooral op het gebruiksgemak, zowel van de tv zelf als het smart tv-platform, en de beeldkwaliteit. Dat zijn immers de belangrijkste factoren die bepalen hoe goed een tv is.

Als je op zoek bent naar een tv dan is het sowieso aan te raden onze home cinema informatiegids eens door te nemen. Hier vind je een groot aantal tips en adviezen over de aankoop van een tv, plus uitgebreide artikelen over het optimaal instellen van je nieuwe tv. Wil je meer weten over het kopen van een tv, waar je op moet letten en welke fouten je absoluut niet moet maken? Lees dan verder via onderstaande links;

De beste tips en adviezen voor het kopen van een nieuwe tv
De grootste valkuilen bij het kopen van een nieuwe tv
Vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tv
10 belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je een tv koopt

Onderstaande overzicht met de beste tv’s voor minder dan 1.000 euro is gebaseerd op onze eigen ervaringen, ervaringen van andere experts en natuurlijk de features waarover de tv’s beschikken.

Samsung KU6400-serie

Als je voor een klein formaat tv wilt gaan maar niet wilt inleveren op de nieuwste features en functies dan is de Samsung KU6400-serie een serieuze optie. Deze flatscreen tv’s beschikken over een zeer strak design, de hoge 4K Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor HDR (high dynamic range). De 40-inch en 43-inch versie vallen net onder de 1.000 euro en bieden een boven gemiddeld goede beeldkwaliteit. Daarbij heeft Samsung met Tizen nog steeds het beste smart tv-platform met de meeste apps.

 

Bekijk ook de complete Samsung 2016 lcd led tv line-up.

Panasonic DX650E-serie

Panasonic laat dit jaar wederom zien tot de top te behoren als we kijken naar de beeldkwaliteit. Zelfs de middenklasse modellen scoren boven gemiddeld goed. Daarbij heeft Panasonic dit jaar een nieuw designprincipe geïntroduceerd waardoor op sommige modellen de voet op twee manieren te bevestigen is. De DX605E-serie is de goedkoopste serie met de 4K Ultra HD-resolutie maar komt zonder ondersteuning voor HDR. Verder is alles aanwezig voor een optimale kijkervaring en gebruikservaring, waaronder Firefox OS als smart tv-platform. De serie bestaat uit een 40-inch en een 49-inch model, beiden voor minder dan 1.000 euro te koop.

Bekijk ook de complete Panasonic 2016 lcd led tv line-up.

Sony WD75-serie

Is de Ultra HD-resolutie niet iets dat je zoekt en wil je gewoon een strakke en goed presterende full hd tv? Dan is de Sony WD75-serie interessant. Deze modellen beschikken over een premium design en komen met het Android TV smart tv-platform. Ook zijn er voldoende goede beeldtechnieken aanwezig voor een goede beeldkwaliteit. Het grootste model, met een formaat van 49-inch, kan al gekocht worden voor minder dan 800 euro.

Bekijk ook de complete Sony 2016 lcd led tv line-up.

Samsung K5600-serie

Wil je een groot scherm en is een full hd-resolutie voldoende voor je, dan is de Samsung K5600-serie een goede optie. Deze serie gaat in formaat tot 55-inch en alle modellen zijn te koop voor minder dan 1.000 euro. Tizen is als smart tv-platform gewoon aanwezig, net als het kenmerkende strakke design van Samsung. De tv’s zijn verder onder meer voorzien van een Wide color Enhancer voor een natuurlijke kleurweergave, micro dimming pro voor een hoog contrast en drie hdmi-poorten.

Bekijk ook de complete Samsung 2016 lcd led tv line-up.

Meer informatie

Meer informatie over de aanschaf, de installatie en het gebruik van een tv vind je in onze home cinema informatiegids. Lees ook onze reviews door van de nieuwste tv’s.

Reacties (0)