De beste lcd led en oled tv’s van 2019 / 2020

30 december 2019 + 10 minuten 24 Reacties
panasonic–new

In dit artikel zetten we de beste lcd led en oled tv's voor 2019 en 2020 onder elkaar. Met onder meer modellen van LG, Philips en Panasonic.

We hebben dit jaar meer dan 90 producten uitgebreid getest, waaronder de beste tv’s van nagenoeg alle grote merken. Maar, welke televisie kun je nu het beste kopen? In dit artikel bespreken we de beste lcd en oled tv’s van 2019 / 2020.

Alles over het kopen van een televisie

Met een alsmaar groeiende lijst aan features, standaarden en termen is het vandaag de dag geen eenvoudige opgave om een televisie te kopen. Alles is afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren, maar om die juiste keuze te maken is het wel handig dat je weet wat al die termen betekenen, wat de standaarden voor je kunnen betekenen en wat jij precies van de nieuwe televisie kan en mag verwachten. Juist daarom hebben wij onze gids met achtergronden over televisies in het leven geroepen, gevuld met artikelen waarin we diverse termen uitleggen, advies voor het kopen van een tv geven en ontwikkelingen in de markt duiden.

Ook dit jaar hebben we deze pagina weer uitgebreid met diverse tips en adviezen. Zo leggen we je in een video uit wat er belangrijk is op het gebied van audio op je televisie en laten we zien hoe je jouw televisie het beste kunt plaatsen. Daarnaast vertellen we je alles over HDMI 2.1 op de nieuwste televisies en duiken we dieper in de wereld van Dolby Atmos op televisies. Tot slot hebben we dit jaar een nieuwe serie geschreven over smart tv-platformen, waarin we onder meer Tizen OS, WebOS en Android TV in detail bespreken.

Advertentie

De beste lcd en oled tv’s van 2019 / 2020

We hebben dit jaar heel wat televisies voorbij zien komen, en een groot aantal hiervan uitgebreid getest. Onderstaand overzicht met de beste televisies van 2019 / 2020 is bepaald door te kijken naar onze eigen reviews, ervaringen van andere experts en lezers, de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de betreffende apparaten. In het overzicht hebben we geen speciale volgorde aangehouden. In tegenstelling tot vorig jaar maken we geen onderscheid meer tussen lcd en oled: beide technieken komen in deze lijst voor.

LG C9 oled tv-serie

De LG C9-serie is qua uiterlijk een simpelere televisie dan de topmodellen van LG. Het is een televisie voor diegenen die niet veel om het design geven maar gewoon een goede oled tv willen. Dit model beschikt dan ook over dezelfde premium specificaties als zijn duurdere broers in de E9- en W9-serie, waaronder de 4K-resolutie en Dolby Vision-ondersteuning. Qua audiokwaliteit moet je het doen met eenvoudige ingebouwde speakers. Ben je wel op zoek naar een strakker design en een betere audioweergave, dan zijn de E9-serie en de W9-serie duurdere maar nog altijd zeer goede aanraders.

Conclusie uit onze review:

LG zet met de OLED65C9PLA een erg mooie en goede referentie neer waar andere OLED-modellen dit jaar tegen zullen moet strijden. Om het plaatje echt volledig te maken hadden we graag HDR10+ in de lijst van HDR-formaten gezien. Dat is dan ook meteen de belangrijkste opmerking die we hebben. ThinQ AI blijft nog steeds maar gedeeltelijk werken in het Nederlands, we hopen dat dit jaar te opgelost te zien. Het is moeilijk om naast de prijs te kijken, zeker gezien de steile prijsdaling bij de modellen van vorig jaar.

De stijlvolle C9-serie heeft meer dan alleen de looks. Zowel in SDR als HDR is de beeldkwaliteit uitstekend. De bijzonder goede kalibratie staat garant voor indrukwekkende beelden. De tweede generatie Alpha9 processor bouwt goed verder op de prestaties van vorig jaar, en levert een aantal kleine, maar knappe verbeteringen: AI helderheid verbetert HDR weergave bij veel omgevingslicht, ‘soepele gradaties’ verwijdert efficiënt de meeste kleurbanden, en dynamische tonemapping levert helderdere beelden. De basisprestaties zijn ongewijzigd tegenover vorig jaar, dus lcd-tv’s blijven de helderheidskroon opeisen, maar voor contrast en zwartweergave blijft oled kampioen. Ook WebOS kreeg wat kleine maar goed gekozen verbeteringen, en het verstevigt daarmee zijn plaats bij de beste smart tv systemen.

Lees verder in de volledige LG C9 oled tv review.

Samsung Q90R-serie

De Samsung Q90R-serie is het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant wat 4K QLED tv’s betreft. De modellen in deze serie beschikken over een lcd led-paneel met quantum dot-filter en zijn uitgerust met onder meer HDR10+ ondersteuning, Direct Full array local dimming, een krachtige processor, de Invisible Connection-kabel en een verbeterde kijkhoek. Wil je liever de hogere 8K-resolutie, dan is de Samsung Q950R-serie interessant. Deze 8K-modellen komen in 55-inch tot 82-inch formaten, maar je moet er wel aardig wat extra voor betalen.

Conclusie uit onze review:

Samsung blijft sleutelen aan zijn QLED-technologie en dat merk je. De nieuwe Ultra Wide Viewing Angle is de revelatie van het jaar. Een lcd met een kijkhoek die bijna naast OLED kan staan. De speciale film heeft wel een kost: het HDR-kleurbereik is licht verminderd, al zal je daar in de praktijk niets van merken. We betreuren vooral het ontbreken van Dolby Vision en Atmos op deze set (Atmos kan wel doorgegeven worden aan een Atmos soundbar) en Samsung blijft het beeld onnodig helder maken in HDR. We merken ook op dat Samsung de QE65Q90R aanzienlijk goedkoper in de markt zet: de Q90FN startte vorig jaar op 4.299, de Q90R start nu aan 3.699. Dat is uiteraard duur, maar je haalt dan ook de beste lcd-tv in huis.

De nieuwe processor levert verbeterde dimming van de achtergrondverlichting, en met zijn 480 zones biedt de Samsung uitstekend contrast, met prachtig zwartdetail. De kleurweergave is excellent en beeldverwerking over het algemeen is bijzonder goed.  Deze Samsung laat een zeer goede HDR indruk na en ook gamers worden uitgebreid verwend. De vele lifestyle features zoals de One Connect box, Invisible cable, Ambient Mode en een uitgebreide Smart Hub zijn bovendien allemaal echte meerwaardes.

Lees verder in de volledige Samsung Q90R-serie review.

Panasonic GZW954 oled tv-serie

Panasonic heeft in 2019 vier nieuwe oled tv’s op de markt gebracht, waaronder de GZW954-serie (in België de GZ950-serie). Dit zijn qua design en audio niet de topmodellen maar qua beeldkwaliteit doen ze niets onder voor de duurdere varianten. De GZW954-serie komt met een 4K oled-paneel, de krachtige HCX Pro-processor, volledige HDR-ondersteuning (inclusief HDR10+ en Dolby Vision) en My Home Screen 4.0. Zoek je toch een iets strakker design dan is de GZW1004 een goede optie, en als audio belangrijk is dan raden we aan naar de GZT1506 of GZW2004 te kijken.

Conclusie uit onze review:

Het is moeilijk om een echt minpunt te vinden op deze Panasonic GZW954-serie. Nu we er over nadenken hadden we toch graag ook eARC en VRR op de HDMI-aansluitingen. Maar zoals we al eerder vertelden, die features zijn enkel belangrijk voor gamers of voor zeer specifieke audio-opstellingen. Ja, de klank kan nog iets beter, maar bij normale volumes presteert hij prima.

Pluspunten, die heeft deze tv in overvloed. Panasonic zet met de TX-55GZW954 een duidelijke referentie neer. Dit is perfecte kleurweergave, dit is zo goed als perfect zwartdetail. Het toestel scoort uitstekend op beeldverwerking, ook in onze moeilijkste testscènes. De piekhelderheid van het OLED-scherm is een van de beste in het aanbod. Het toestel biedt alle HDR-formaten en is ook in HDR werkelijk zo goed als perfect gekalibreerd. Een fantastisch resultaat voor de filmfan, maar ook een prachtig scherm voor elke televisiekijker, en zelfs voor gamers dankzij de erg lage input-lag. De fijne Smart Home 4.0 smart tv interface, dubbele tv-tuner en dubbele CA-slot zijn prima extraatjes. Ook het prijskaartje krijgt onze goedkeuring, kortom een top tv!

Lees verder in onze Panasonic GZW954-serie review.

Philips OLED934 oled tv-serie

De Philips OLED934 is het ‘kleine’ broertje van de OLED984. Beide toestellen beschikken echter over exact hetzelfde oled-paneel, met onder meer de 4K-resolutie, volledige HDR-ondersteuning (HDR10, HDR10+, HLG en Dolby Vision), Android TV en natuurlijk de derde generatie P5 Picture Processor. Ambilight is ook aanwezig; aan drie zijden van het scherm. De OLED934 komt met een kleine, metalen standaard waarin een soundbar verwerkt zit. Deze soundbar is door Bowers & Wilkins ontwikkeld. Ben je op zoek naar een nog unieker design met een standaard waarin een grote soundbar verwerkt zit, dan is de OLED984-serie een aanrader.

Conclusie uit onze review:

De Philips 55OLED934 lijkt ons een uitstekende opvolger van de OLED903 waarmee de fabrikant vorig jaar zijn samenwerking met B&W in de verf zette. De 65OLED984 mag dan de absolute top zijn, de 55OLED934 brengt dat uitstekend geluid naar een meer betaalbaar niveau. In essentie krijg je een OLED804, en betaal je 500 euro extra voor de Bowers & Wilkins soundbar. Is het die meerprijs waard? We denken van wel, tenminste als audio voor jou wat meer belang heeft. De zwakke punten zijn helaas gebleven: een ietwat goedkoop aandoende remote, en een Android chipset die toch nog beter mag. Of je het design mooi vindt is uiteraard een persoonlijke keuze, het toestel springt in elk geval in het oog.

De 55OLED934 zet een erg mooie geluidsprestatie neer, met duidelijke dialogen, voldoende spierkracht voor een goede vleug muziek of een krachtige soundtrack en een prima Atmos-resultaat dankzij de upfiring speakers. In dat opzicht lijkt hij ons beter in zijn taak te slagen dan de Panasonic GZW2004. Het OLED-scherm en de P5 beeldprocessor zorgen voor uitmuntende beeldresultaten, en dankzij ondersteuning voor HDR10+ én Dolby Vision ben je van de beste HDR-content verzekerd. Ambilight en Android TV ronden het aanbod netjes af.

Lees verder in onze Philips OLED934-serie review.

LG 88Z9 8K-televisie

4K is momenteel de standaard en nagenoeg alle nieuwe tv’s die je in de winkels vindt bieden deze resolutie. Toch kijken we inmiddels al verder naar de volgende stap: 8K. Wij hebben al diverse 8K-televisies getest, maar één model sprong er met name bovenuit. Als je een onbeperkt budget hebt, een groot scherm wilt en voorop wilt lopen wat resolutie betreft dan raden we de 8K-tv uit de Z9-serie van LG aan.

Advertentie

Conclusie uit onze review:

De prijs van deze 88 inch reus (30.000 euro), daar kunnen we duidelijk over zijn. De OLED88Z9PLA valt in de categorie ‘als je moet vragen hoe duur het is, dan is het niet voor jou’. De lijst met minpunten is overigens erg kort. LG ondersteunt nog steeds geen HDR10+, dat vinden we jammer. En het blijft wachten op Nederlandse ondersteuning voor ThinQ AI. Willen we vitten, dan hadden we iets betere bassen verwacht uit het stevige meubel, maar de klank is echt wel goed.

Het beeld op deze 8K OLED is absoluut indrukwekkend. Intens contrast, rijke kleuren en uitstekend detail zorgen samen met het grote scherm voor een fantastische beleving. Dat je van het echte 8K-detail maar beperkt voordeel haalt zolang er geen 8K-content is, vergeet je snel. De LG levert dankzij de Upgrader box en HDMI 2.1 aansluitingen met een volledige featureset ook een redelijk pad naar de toekomst. Het blijft altijd afwachten of hij wel degelijk de toekomstige codecs kan ondersteunen, maar in dat opzicht heeft hij zeker voorsprong op de concurrenten. Net zoals de Sony ZG9 en de Samsung Q950R is de LG Z9 eerder een uithangbord van wat de toekomst biedt, want voor de doorsnee consument blijft de boodschap dat je beter enkele jaren wacht. Vormt de prijs geen belemmering, dan is deze OLED88Z9PLA echt wel een referentie voor wie groots 8K-beeld in huis wilt halen.

Lees verder in onze LG 88Z9 oled tv review.

De beste projector – BenQ W2700

Niet iedereen geeft de voorkeur aan een tv. De projector is ook nog altijd in opkomst, met name voor diegenen die het liefst geen zwart vlak aan de muur hebben hangen en relatief goedkoop een groot beeld willen zien. De BenQ W2700 is één van de betere projectoren die we dit jaar getest hebben.

Conclusie uit onze review:

De BenQ W2700 is een mooie evolutie van de W1700, al blijft er wel ruimte voor verbetering. Het lichte kader rond de projectie is grotendeels verdwenen, zodat het geen negatieve invloed meer heeft op het contrast. En dankzij de EcoSmart lamp of dynamische iris kan je het contrast nog wat verbeteren. Maar vooral het eigen contrast zou nog iets beter moeten om een echt schot in de roos te zijn. Gamers lijken omwille van de hoge input-lag beter weg te blijven van dit model.

Toch heeft deze projector heel wat bieden. Ultra HD projectie, ook is het dan niet met perfect detail, dat is zo bij alle pixelshifters. Uitstekende kleurweergave en degelijke kalibratie(zij het iets minder perfect dan verwacht) zorgen voor knappe beelden, die je snel meezuigen in het verhaal. De lichtopbrengst is voldoende voor een scherm van rond de 100 inch, zelfs bij wat omgevingslicht. Het contrast is misschien maar licht verbeterd, maar is nu wel goed genoeg voor kijken bij verduistering. De beste verbetering zit in de HDR-weergave. Die kreeg een erg goede tuning, zodat de projector ondanks zijn beperkingen erg meeslepende HDR-beelden creëert. De meer dan behoorlijke audio en mediaspeler zijn prima extraatjes, en de goede prijs is de kers op de taart.

Lees verder in onze BenQ W2700 projector review.

Meer informatie

Meer informatie over de aanschaf, de installatie en het gebruik van een Blu-ray speler vind je in onze home cinema informatiegids. Lees ook onze reviews door van de nieuwste televisies.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (12)

Frans

Frans
30 december 2019 om 15:44

Hier een oled fan nooit meer QLED of LCD waardeloos zijn de laatste 2.
Kijk nu 3 jaar OLED top beeld en geluid. Lg is de beste weg met alle andere die LCD leveren. En 8 k voor in huis heeft geen zin nu 10 jaar wachten volgende word weer OLED EN BLIJFT OLED.

Inloggen
Leo

Leo
31 januari 2020 om 23:15

Zolang gaan ze niet mee, er zijn veel klachten op
Internet over inbranden van logo’s, je hebt dan wel de beste beeldkwaliteit maar dat inbranden zit je niet op te wachten, het gaat dan om je kijkgedrag zeggen ze maar met “normaal” kijkgedrag gebeurt dit ook a.

Inloggen
Serge

Serge
30 december 2019 om 19:39

Ideale upgrade qua sound met de b&w soundbar en beeld met de nieuwe p5 processor. De perfecte overgang naar 2020

Inloggen
Gers

Gers
30 december 2019 om 20:15

Waar is sony? Zou qua prijs kwaliteit eerser een xg95 dan een q90 pakken. Vanaf 75 inch ook met wide angle. Heeft scherper beeld bij snel bewegend beeld en WEL dolby vision, android tv en de beste tv processor op de markt voor upscaling en motion handeling. Me zusje heeft net nog een 65inch na mijn aanraden gekocht.

Inloggen
Peter

Peter
30 december 2019 om 20:34

Ik mis de Sony AG9/AF9. Die hoort toch volgend mij ook echt in dit lijstje thuis.

Inloggen
Eveline

Eveline
23 januari 2020 om 11:35

Ben het helemaal eens met Peter. Wij hebben ook voor de AG9 gekozen. Als ik op de diverse beste/test sites kijk krijg ik wel eens het gevoel dat de Sony geboycot wordt en dat iedereen maar gewoon voor Samsung kiest. De AG9 is fantastisch en ik weet vrijwel zeker dat ook qua geluid daar geen enkele tv tegenop kan.

Inloggen
bert

bert
23 januari 2020 om 20:16

Gewoon te duur.. Of lg oled is te veel goedkoper, 1.200 – 1.300 euro… En philips is nu ook 1.200 – 1.300 euro

Inloggen
Miguel

Miguel
30 december 2019 om 21:44

Kan alleen maar bevestigen wat hierboven staat. Vorige maand de panasonic GZ950 gekocht en ben nog altijd onder de indruk van het beeld…

Inloggen
PeterP

PeterP
31 december 2019 om 13:57

Na twee Panasonic Plasma tv’s naar volle tevredenheid, ga ik nu een Panasonic OLED TX-55GZ1500 bestellen. Ben benieuwd….😎

Inloggen
JosK

JosK
31 december 2019 om 16:45

Hey Peter,

kun je laten weten hoe de Panasonic Oled je bevalt vooral met bewegend beeld?!
Ik heb namelijk ook een Panasonic Plasma en een vriend heeft een LG Oled, deze komt met bewegend beeld niet in de buurt van mijn Plasma!

Inloggen
Miguel

Miguel
31 december 2019 om 20:35

Heb geen ervaring met plasma, kan dus niet vergelijken, maar mijn Panasonic GZ950 speelt voor mij super. Ik kijk veel film, vnl. Sciencefiction zoals Star Wars. Dus veel bewegende (kleine) sterren op zwarte achtergrond, wat dus veel vraagt van uw tv. Beeld blijft scherp, als je deze kalibreert zoals omschreven in de review van de tv op de site van homecinemamagazine. Ik zet de black frame insertion op minimum. Op maximum heb je super haarscherp beeld en vlekkeloos vloeiend beeld, maar ook soap/operaeffect. Minimumstand is een aanvaardbaar compromis.

Inloggen
PeterP

PeterP
03 januari 2020 om 20:54

Dag Josk,

De tv is besteld en word maandag geleverd.
Zal mijn ervaring hier delen.

Inloggen
PeterP

PeterP
23 januari 2020 om 21:08

Ondertussen een paar weken in gebruik, en wat een super Oled tv.
Een mooi en strak design, met een zeer mooi beeld en ook een geweldig geluid met de Blade speakers. Vooral met een goede bron, is het in Surround modus indrukwekkend te noemen! Plasma is mooi, maar Oled moet zeker niet onderdoen.
Oled is zelfs net iets scherper en meer diepte in het beeld, vooral 4K en HDR beelden zijn om van te smullen en spatten van het scherm!
@Josk; Momenteel geen problemen met bewegende beelden, dus voorlopig verloopt alles smooth en nog geen fouten kunnen ontdekken.

Dus momenteel zijn we super tevreden, en zijn we blij terug voor Panasonic te hebben gekozen. We hebben misschien iets meer betaald dan een LG, maar als de betrouwbaarheid zo goed is als de Plasma’s, dan is het dit zeker waard.
Een blijvende Pana fan! 👍

Inloggen
Niels

Niels
31 december 2019 om 20:18

Ik heb zelf een Samsung The Frame, zeer tevreden mee, super strak design en een geweldig beeld.

Inloggen
Marcel

Marcel
03 januari 2020 om 17:14

Hoe kan het dat EL Vidas zo goedkoop is met de Samsung QLED televisies. Zijn dit wel Nederlandse modellen?

Inloggen
Jan

Jan
03 januari 2020 om 20:35

@ HomeCinemaMagazine; Waar is Sony in de lijstje?

Inloggen


04 januari 2020 om 12:11

Helaas door ons dit jaar iets minder goed bevonden in vergelijking met de rest en dus niet opgenomen in het lijstje.

Inloggen
jan

jan
05 januari 2020 om 21:20

Op basis waarvan is dan beoordeeld? Alle andere onafhankelijke websites/blogs/etc. testen Sony juist erg goed…

Inloggen


05 januari 2020 om 21:26

Op basis van al onze reviews en de awards die we uitgedeeld hebben. Maar, nogmaals voor de duidelijkheid: onze reviews van bepaalde Sony tv’s zijn zeer positief, maar het gaat hier om de allerbeste modellen. Ook al zijn bepaalde verschillen klein; hier hebben we op basis van onze reviews voor gekozen. Dus als je Sony-fan bent, lees vooral die reviews door en dan zie je onze conclusie.

Inloggen
Marcel

Marcel
03 januari 2020 om 22:49

Mijn laatste drie tv’s waren plasma’s van Panasonic maar ik alle plasma’s heb ik last gehad van pertinent inbranden van omroep logo en de HUD van de COD games welke ik speelde op de Xbox.
Hierdoor ben ik bang om voor OLED te gaan bij mij nieuwe TV omdat je toch vaak leest over inbranden bij OLED. Wat zijn jullie ervaring bij het inbranden op een OLED TV?

Inloggen
PeterP

PeterP
23 januari 2020 om 21:21

Bij de nieuwe Oled tv’s, zijn er systemen ingebouwd om inbranden te voorkomen.
Onze Panasonic gaat dagelijks een pixel refresh uitvoeren na het uitzetten in stand-by (10min). Om de zoveel tijd zouden we een melding krijgen voor een groot onderhoud (80min).
Ook zijn er al zeer uitgebreide test gedaan, en je moet al extreem en heel langdurig statische content bekijken om hier eventueel last van te krijgen. Dus ik maak mij hiervoor weinig zorgen bij normaal gebruik.

Wij kunnen alles netjes volgen via het lampje op het toestel:
Groen = aan ( ook uit te schakelen)
Rood = stand-by
Oranje = onderhoud

Inloggen
JosK

JosK
24 januari 2020 om 17:10

Mooi om te horen PeterP dat de TV goed bevalt!
Ik wacht de televisies af van dit jaar vanwege HDMI 2.1

Inloggen
P.

P.
10 februari 2020 om 19:34

Wat ik hier mis is een vergelijking van de Smart TV’s. Ze hebben allemaal een ander besturingssysteem. Welke is nu het beste of meest gangbaar. De Android van Sony schijnt niet best te zijn, vooral de Web OS van LG wordt geprezen ?

Inloggen
Matthias

Matthias
10 augustus 2020 om 10:13

Wat mij opvalt is dat je vandaag al voor slechts €299 een 55 inch Medion 4K TV met HDR en Dolby vision kunt kopen in de Aldi. Natuurlijk rest de vraag of je met dergelijke toestellen wel nut hebt aan ingebouwde HDR ondersteuning, laat staan Dolby Vision HDR…

Aan de andere kant, wat is €299 voor een 55 inch tv + 3 jaar garantie in plaats van meestal 2 jaar.

65 inch kost vandaag €450 of 500$$
70 en 75 inch ben ik al tegengekomen aan €650… we spreken hier dan natuurlijk over lcd led tv’s met zogenaamd hdr ondersteuning maar dit is natuurlijk nihil gezien de slechte local dimming + led achtergrondverlichting.

Natuurlijk wil ik voor 4K resolutie op zijn minst een 65/75 inch en liever nog groter.

Met lcd led komt dat dus neer op startbudget van €450 tot €650 wat nog steeds goed betaalbaar is.

Met een 65 inch oled moet je dan al minstens €1549 rekenen voor een LG B9.
Met een 77 inch zit je dan al aan €3999 voor een ouder model LG C8 of een refrubrished C9. Wat veel te veel is.

Anderzijds met 65 inch is dit een prijsverschil van 350% oled vs led lcd
Bij 76.5 inch oled tegenover 75 inch led lcd is dit een prijsverschil van 600% tot 700% !!

Kortom OLED is vandaag betaalbaar maar nog steeds vrij duur tot maximaal 65 inch formaten.

LCD LED instapmodellen zonder hoge HDR verwachtingen zijn 3,5 keer goedkoper tegenover OLED en zelfs tot 7 keer goedkoper indien met 75 inch of nog groter wil.

Mijn voorkeur ligt dan bij LCD LED van 75 inch, instapmodellen kosten €650. Degelijke hdr weergave verkregen door Full Aray Local dimming met behulp van gevorderde lcd led tv, dit is verkrijgbaar voor minder dan €1490
Ook mini led van tcl is in Amerika verkrijgbaar binnen een prijs van $1500 of omgerekend €1350 buiten de solden. De verwachting is dat richting periodes zoals Black Friday en New Year soldes de prijzen van 75 inch FALD toestellen heel close bij de €1000 zullen naderen. Oled 76,5 inch toestellen kosten op dit moment 3999 (= c8) tot 4999 (=C9) OF C9 REFR. 3999.
Dus de prijs van de LG 77 inch C9 uit 2019 zal waarschijnlijk aan een nieuwprijs te koop zijn van €3999 tijdens black friday of new year.
FALD toestellen normaal rond €1200, dus nog steeds een verschil van 333%!

Oled zal natuurlijk nog een tikkeltje meerwaarde hebben in kwaliteit tegenover FALD Led tv doordat het self emissive is en iedere pixel appart kan aansturen. Maar mogelijk zie je in 2024 of 2025 dan gewoonweg een OLED tv van 77 inch + 8K resolutie kunt aankopen aan de helft van de prijs van een 4K77″ OLED vandaag.

Inloggen