Chromecast met Google TV krijgt binnenkort profielen voor kinderen

15 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Google Chromecast met Google TV

Google heeft bevestigd dat de Google Chromecast met Google TV binnenkort wordt voorzien van een update die kinderprofielen toevoegt.

Google bevestigt de plannen voor de Chromecast met Google TV op zijn eigen website. Het bedrijf laat weten dat de nieuwe functionaliteit binnen nu en ongeveer een maand moet verschijnen. Een precieze releasedatum is vooralsnog niet gegeven, helaas.

Kinderprofielen voor Chromecast met Google TV

Verschillende apparaten en diensten bieden veelal toegang tot kinderprofielen. Dit zijn veilige omgevingen waarin kinderen dat apparaat of die digitale omgeving vrij kunnen gebruiken, zonder dat je je als ouder zorgen hoeft te maken om hetgeen je kinderen voorgeschoteld krijgen. Natuurlijk gaat het nog wel eens mis, maar over het algemeen biedt zo’n optie een veilig alternatief.

Het kinderprofiel voor de Chromecast met Google TV doet hetzelfde. Zo kunnen kinderen de tv gebruiken, zonder dat je als ouder altijd aanwezig hoeft te zijn om te zien wat ze gaan kijken. Je stelt in welke apps ze mogen gebruiken bijvoorbeeld en zorgt ervoor dat ze die omgeving ook niet kunnen verlaten. Je schermt de rest van het systeem af met een pincode, namelijk.

Advertentie

Binnen het kinderprofiel is verder alleen YouTube Kids beschikbaar. Dat is een deel van de videostreamingdienst met kindervriendelijke content (al kan het geen kwaad aanvankelijk even mee te kijken om te zien wat kinderen opzoeken).

Verder is het nog niet echt duidelijk in hoeverre het systeem automatisch dingen aanpast. Start Netflix dan ook op in het profielen voor kids? Dat zijn zaken die we nog even moeten afwachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)