Chromecast Audio is de dongle voor je offline speakers

29 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
chromecast-audio-2015-feature

Google heeft niet één, maar twee nieuwe Chromecast-modellen geïntroduceerd. Naast een nieuw standaard model is er ook de Chromecast Audio. Met de Chromecast Audio ben je in staat je offline speakers te verbinden met je smartphone of tablet.

Chromecast Audio aangekondigd

Dit jaar heeft Google tijdens zijn jaarlijkse najaarspresentatie niet één, maar twee Chromecast-modellen geïntroduceerd (naast natuurlijk de Huawei Nexus 6P, de Google Pixel C-tablet en alles dat je nog over Android 6.0 moest weten). De tweede Chromecast is de eerste hardware voor Cast for Audio en heeft de vorm van een simpele dongle die je achterin je standaard speakers kunt stoppen. Het apparaat heet Chromecast Audio en stelt je offline speakers in staat te communiceren met je smartphone of tablet.

Het apparaat is eigenlijk heel simpel: het is een printplaat, gecombineerd met een audioprocessor, een WiFi-radio en een headphone jack. Wanneer je de Chromecast Audio in de audio in-aansluiting (AUX) van je speakers doet, dan kan de smartphone een connectie maken met het apparaat. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een eigen netwerk van (voorheen offline) speakers op te zetten voor een goedkope multiroom-ervaring. Die update komt later dit jaar. Audio wordt geleverd met een standaard aux-kabel en biedt ondersteuning voor hi-res audio.

Apps die in elk geval Chromecast Audio gaan ondersteunen zijn Google Play Music en Spotify. Het apparaat heeft dezelfde kwaliteit verbinding als de nieuwe Chromecast en is alleen in het geel verkrijgbaar en kost eveneens 39 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)