Cameron: 3D conversie is alleen voor oude films

03 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
3D-conversie

James Cameron heeft eerder al laten weten geen fan te zijn van 2D naar 3D conversie, maar heeft deze week aangegeven dat de techniek alleen gebruikt zou moeten worden voor de oudere films. Volgens Cameron kunnen films die voor het 3D tijdperk gemaakt zijn kunnen profiteren door het toevoegen van een extra dimensie.

Cameron geeft ook aan dat studio’s graag meegaan in de 3D revolutie, maar het is simpelweg onmogelijk om in een paar weken een goede 3D conversie te doen van een hoge kwaliteit film. Een voorbeeld wat de Avatar regisseur aanhaalt is Clash of the Titans, wat een regelrechte ramp was in zijn 3D jasje. “Als je het goed wilt doen heb je minstens 6 maanden in post-productie nodig,” aldus Cameron.

Een nieuwtje wat de regisseur naar buiten bracht is dat de nieuwe Harry Potter film helemaal niet in 3D opgenomen is aangezien het met dezelfde problemen kampte als Clash of the Titans – tijdgebrek. In post-productie lukt het de studio simpelweg niet om de film fatsoenlijk naar 3D om te zetten. Cameron; “Als je een film in 3D wilt uitbrengen, draai hem dan ook in 3D. Het moet niet iets zijn wat je er achteraan plakt; het moet een deel zijn van het totale productie proces.”

Daarnaast heeft Cameron ook laten weten dat hij geen verschil ziet tussen het 3D effect in de huiskamer en in de bioscoop. De ervaring is volgens hem anders, maar het effect precies hetzelfde. Avatar is dan ook voor de huiskamer niet of nauwelijks aangepast.

Reacties (0)