Panasonic stopt met plasma tv’s

31 oktober 2013 1 Minuut 3 Reacties
Panasonic-ZT60

De kogel is door de kerk; Panasonic stopt met plasma tv's. Na diverse tegenstrijdige berichten en geruchten heeft de Japanse fabrikant vandaag bekendgemaakt geen nieuwe plasma tv's meer uit te brengen.

Het was nog onzeker wanneer Panasonic zou stoppen met de ontwikkeling en productie van plasma tv’s maar dat er een einde aan zou komen was zeker. Dat het zo vroeg komt is echter een verrassing. De verwachting was namelijk dat we nog één keer nieuwe modellen zouden gaan zien tijdens CES 2014. Dat is ook wat Panasonic begin dit jaar zelf liet weten.

Het mag echter niet zo zijn dus de begin dit jaar geïntroduceerde ST60-, GT60-, VT60- en ZT60-series plasma tv’s (bekijk het complete overzicht) zijn de laatste plasma tv’s die uit de fabrieken van Panasonic rollen. De ZT60 is volgens de fabrikant de beste plasma tv die ooit geproduceerd is en dat kunnen de vele reviews inmiddels beamen. Panasonic gaat zich vanaf nu richten op nieuwe technieken, waaronder oled en 4K Ultra HD. Het Japanse bedrijf heeft onlangs de WT600 4K tv gelanceerd en toonde tijdens IFA 2013 de eerst 4K oled tv.

Mocht je nog in de markt zijn voor een nieuwe plasma tv; Panasonic geeft aan dat de verkoop van alle plasma tv’s op 31 maart 2014 stilgelegd wordt dus het is aan te raden voor die tijd nog een model op de kop te tikken. Twijfel je nog of plasma de beste keuze is? Lees dan ons artikel over waarom plasma de beste beeldkwaliteit biedt eens.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Willem

Willem
31 oktober 2013 om 12:10

Pijnlijk, nu zullen de puristen bij samsung moeten aankloppen.

Inloggen
peterpan

peterpan
31 oktober 2013 om 13:15

Zeer pijnlijk idd. Hoop dat ze volgend jaar dan een stuk goedkoper worden. Ik wil proberen op z’n minst nog 1 vt60 achter de hand te houden totdat 4k betaalbaar word. Vooralsnog zie ik geen waardige vervanging van de 60 serie van pannie. En ik zie geen reden om van 3000 hertz terug te stappen naar 600. Panasonic was de uitverkorene om te bewijzen dat het aantal hertzen opschroeven de beeldkwaliteit positief beinvloed. Een zwarte droevige dag voor de beeldpuristen pur sang.

Inloggen
peter vb

peter vb
01 november 2013 om 15:06

Jammer hoor. Had de zt60 wel eens in 4K willen zien. Vraag me af of oled dan zoveel beter zou zijn.

Inloggen