B&O presenteert muzieksysteem BeoSound Moment

07 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
beosound-moment

Bang & Olufsen heeft een opmerkelijk muzieksysteem geïntroduceerd: de BeoSound Moment met een houten touch-interface. Dit systeem heeft een eenvoudige methode ingebouwd om nieuwe muziek te ontdekken.

BeoSound Moment

Bang & Olufsen heeft een nieuw draadloos muzieksysteem geïntroduceerd op CES 2015. B&O omschrijft het systeem als ‘speels’ en ‘intelligent’ en eentje die op basis van je stemming de juiste muziek kan afspelen. Tevens is dit het eerste muzieksysteem dat een tablet heeft, waarvan de voorkant gemaakt is van hout. En dat hout heeft z’n eigen touch-interface, waarmee je gemakkelijk met een handomdraai je muziek regelt: druk je op de ronde knop rechts, dan gaat de muziek aan en uit. Een simpele veeg naar links of rechts regelt het volume.

Op de achterkant van het houten paneel bevindt zich een volledig touchscreen. Daarmee kun je je muziekcollectie bekijken. Het maakt niet uit of je die muziek uit je netwerk, van je smart device of via een muziekstreamingservice uit de cloud haalt, de BeoSense Moment kan er wel mee overweg. Bang & Olufsen wil van de Moment je centrale muzieksysteem maken en levert er daarom een dock bij. Aan dat dock kunnen bedrade speakers worden aangesloten, maar het systeem kan ook overweg met verschillende draadloze boxen.

Ook vind je op het touchscreen de Moodwheel. Daarmee kun je, door middel van een simpel kleurensysteem, aangeven in wat voor bui je bent: rood staat bijvoorbeeld voor gepassioneerde muziek. Druk je meer naar het midden van de kleurencirkel, dan krijg je muziek te horen die je al kent; druk je meer aan de buitenkant, dan zoekt het systeem nieuwe muziek op. Ook is er PatternPlay, waarmee BeoSound Moment leert naar welke muziek je op specifieke moment van de dag luistert; op basis van die info, stelt het apparaat nieuwe muziek voor.

Prijs en beschikbaarheid

De BeoSound Moment is eind januari verkrijgbaar voor een bedrag van 2195 euro.

Reacties (0)