BenQ lanceert W1080ST+ short-throw projector

08 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
BenQ W1080ST+-2

BenQ introduceert de opvolger van de W1080ST projector. Het nieuwe model, de W1080ST+ is uitgebreid met nieuwe functies, projecteert vanaf een korte afstand en kan voorzien worden van de optionele Wireless Full HD-kit (WFHD). Via de MHL-aansluiting kan de inhoud van mobiele apparaten worden getoond.

BenQ W1080ST+

De W1080ST+ levert op 1,5 meter afstand van het projectievlak een beelddiagonaal van 100 inch (2,5 meter) waardoor elke kamer van een groot scherm voorzien kan worden en spelers van games zich niet meer tussen de projector en het scherm hoeven te bewegen. Een ander voordeel bij consolegames met motion control is ook dat de spelers niet worden verblind en er geen storende schaduwen op het projectiescherm zijn.

Met de optionele draadloze Full HD-kit is de aansluiting van videobronnen zoals Blu-ray-speler, spelconsole of pc ook zonder HDMI-kabel naar de projector mogelijk. En dit met een bereik van maximaal 30 meter. De WFHD-kit bestaat uit een transmitter met twee HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang en een receiver die via USB met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd zorgt voor de stroomvoorziening van de receiver. De vier ingebouwde antennes zorgen voor een optimale streaming-kwaliteit van kamer naar kamer. De DFS-functie (Dynamic Frequence Selection) is een aanvullende feature waarmee een WLAN automatisch van kanaal kan wisselen als het gebruikte kanaal al in gebruik is of wordt verstoord. Daarnaast kunnen via de MHL-aansluiting van de W1080ST smartphones of tablets met behulp van een MHL-kabel rechtstreeks met de projector worden verbonden.

De BenQ W1080ST+ beschikt over een lichtsterkte van 2200 ANSI Lumen bij een maximaal contrast van 10.000:1. Dit wordt versterkt door de DLP DarkChip3 en DMD technologieën. De geïntegreerde 10 watt luidsprekers verzorgen het geluid. Daarnaast zorgen vier vooraf geïnstalleerde geluidsmodi en een equalizer-configuratie voor een snelle afstemming van het geluid op games, films of tv.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ W1080ST+ is reeds verkrijgbaar voor een prijs van 1.099 euro. De WFHD-kit voor een draadloze Full HD-overdracht kost 299 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)