BenQ lanceert TK810 4K HDR projector voor de thuisbioscoop

15 april 2020 2 Minuten 0 Reacties
BenQ TK810

BenQ introduceert de TK810. Deze 4K HDR projector is ontwikkeld voor thuisgebruik en maakt het rechtstreeks via Wi-Fi streamen van content vanaf iOS-, Android-, Mac- en Chrome-browsers mogelijk. Ook is het mogelijk om films af te spelen via een USB-stick.

BenQ TK810 projector

De BenQ TK810 levert een 4K UHD-resolutie van 3840p x 2160 pixels. Daarnaast zorgen de voor projectie geoptimaliseerde automatische HDR-kleurtoewijzing voor diepe kleuren volgens de HDR10- en HLG-standaarden. Door gebruik te maken van een volledig glazen, voor 4K geoptimaliseerd optisch, lensobjectief moet de TK810 voor gedetailleerde en scherpe beelden op het hele projectieoppervlak zorgen. De BenQ CinematicColor-technologie van de TK810 moet zorgen voor een afdekking van 92% van de Rec. 709-kleurruimte.

De projector is speciaal gemaakt voor het streamen van video en live-uitzendingen in woonruimtes, ook met daglicht. Met 3.200 ANSI lumen lichtopbrengst en de BenQ LumiExpert omgevingslichtcompensatie verzorgt de beamer op elk moment van de dag een automatisch aangepaste, optimaal afgestemde helderheid.

Andere bijzondere functies zijn de Motion Enhancer (MEMC) en de sportmodus. Video loopt dankzij MEMC, een berekeningssysteem voor tussenbeelden, vloeiender. Storende onscherpe bewegingen en slow motion-effecten worden effectief gecompenseerd. De sportmodus laat bijvoorbeeld de kleurtint van de huid er natuurlijker uitzien en het gras van het speelveld oogt groener en realistischer. Ook maakt de projector gebruik van CinemaMaster Video+ frame-interpolatie, waarmee actiescènes vloeiender verlopen. Daarbij levert het 5-watt geluidsysteem, CinemaMaster Audio + 2, een bijpassend geluid.

Advertentie

Daarnaast beschikt de TK810 over HDMI 2.0/ HDCP 2.2 en Wi-Fi, waarmee maximale flexibiliteit bij het aansluiten van gegevensbronnen mogelijk is. De Aptoide TV Marketplace is vooraf geïnstalleerd, waardoor het mogelijk is om content van Youtube, Netflix, Twitch, videogames en andere bronnen te streamen zonder extra afspeelapparaat. Ook is de bediening vanaf een smartphone mogelijk met de gratis Smart-Control-App van BenQ. Gebruikers van deze “digitale” afstandsbediening kunnen met de BenQ Voice Assistant comfortabel door het menu navigeren of de stream bedienen.

De BenQ TK810 is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.249 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)