BBC en Sony gaan Wimbledon in 4K uitzenden

26 april 2013 1 Minuut 2 Reacties
Wimbledon-3D

Sony is een van de voorlopers op het gebied van 4K en de BBC laat al jaren zien flink te willen investeren in nieuwe technieken. Beide bedrijven hebben daarom nu besloten het Wimbledon tennisevenement dat komende zomer plaatsvindt als test in 4K te gaan uitzenden.

Wimbledon in 4K

Tegenover Techradar laat Sony weten dat de broadcastafdeling van het bedrijf apparatuur en crew zal sturen naar Wimbledon 2013 om het evenement in de hoge 4K resolutie op te nemen. Sony zorgt voor de technische kennis en camera’s, terwijl de BBC het evenement zal filmen. Het is echter nog niet zeker of dit materiaal ook daadwerkelijk uitgezonden zal worden.

Mocht het uitgezonden worden dan zal dan dit waarschijnlijk alleen op speciale schermen te zien zijn aangezien er nog geen distributiemogelijkheid is om 4K materiaal via de kabel naar de huiskamer te brengen, laat staan dan mensen al een 4K Ultra HD tv thuis hebben staan. Wel is het mogelijk om 4K content via de satelliet te verspreiden middels de nieuwe HEVC codec. Deze codec zorgt ervoor dat hoge resolutie content met een bitrate van 20Mbps verstuurd kan worden. Eerder deze week liet SES middels een demonstratie al zien wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Ook hiervoor is echter een speciale ontvanger nodig.

Wimbledon in 3D

Dit is overigens niet de eerste keer dan Sony en de BBC samenwerken. Beide partijen werkten eerder al samen om Wimbledon in 3D naar de huiskamers te brengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

peter

peter
26 april 2013 om 22:37

Prachtig en kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen met onze studio sport in nog niet eens 1080i uitzending.

Inloggen
peter

peter
30 april 2013 om 18:10

4k……18uur journaal koning willem alexander gehuldigdned 1 hd…… zelfs dit word niet in hd uitgezonden. Zijn dan 10 jaar verder eer de publieke zender over gaat op 4k.

Inloggen