Bang & Olufsen stopt productie plasma tv’s en BeoPlay V1

07 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
BeoVision-12-65-New-Generation-plasma-tv

Bang & Olufsen stopt met de productie van twee tv-series; de BeoVision 12 plasma tv-serie en de BeoPlay V1 instap lcd led tv-serie.

Morgen heeft Bang & Olufsen een groot persevenement gepland staan waar we waarschijnlijk nieuwe tv’s van het bedrijf te zien krijgen. Er wordt echter niet alleen goed nieuws verwacht. De Deense fabrikant zal namelijk ook aangeven te stoppen met de productie van een aantal modellen.

Volgens de Deense website Recordere.dk stopt Bang & Olufsen met de productie van twee tv-series. Zoals verwacht komt er een einde aan de BeoVision 12, de 65-inch plasma tv van het bedrijf. Dit is geen grote verrassing want B&O maakt gebruik van panelen van Panasonic en de Japanse fabrikant liet vorig jaar al weten te stoppen met de productie van plasma tv’s. Alleen Samsung en LG produceren momenteel nog plasma-panelen maar alleen voor middenklasse- en instapmodellen.

Opvallender is dat er ook een einde komt aan de 32-inch BeoPlay V1. Deze tv was één van de goedkopere modellen van de Deense fabrikant maar zou te klein zijn voor de doelgroep die tegenwoordig voor minimaal 40-inch gaat. De verwachting is dat B&O wel grotere formaten aan deze serie toevoegt maar wat we precies kunnen verwachten is nog onduidelijk. Morgen houdt de fabrikant een persevenement met als titel ‘A moving revelation’. Zodra er nieuwe producten aangekondigd worden lees je dat natuurlijk direct bij ons.

Reacties (0)