Bang & Olufsen introduceert BeoVision Eclipse oled tv

30 augustus 2017 2 Minuten 3 Reacties
Retouch by: Wetouch Imagework

Bang & Olufsen heeft vandaag zijn eerste oled tv aangekondigd, de BeoVision Eclipse. Dit nieuwe model staat in het teken van de beste beeldkwaliteit dankzij oled, een premium design en een hoogwaardige audioweergave. De tv is voorzien van een 3-kanaals SoundCenter en zijn uiterlijk is een combinatie van glas met gekleurde stof of aluminium.

Bang & Olufsen BeoVision Eclipse

Voor de ontwikkeling van de BeoVision Eclipse is Bang & Olufsen een samenwerking aangegaan met LG. LG is namelijk de grootste fabrikant op het gebied van oled. De Eclipse is dan ook voorzien van de nieuwste generatie LG oled-panelen.

De BeoVision Eclipse is zowel een televisie als een muzieksysteem, aldus B&O. Het geïntegreerde en 450 watt krachtige 3-kanaals SoundCenter van de tv biedt zowel een stereoweergave als een middenkanaal, waardoor volgens het bedrijf een externe soundbar niet meer nodig is. Door daarbij internetradio en muziekstreamingdiensten te integreren is de BeoVision Eclipse een muzieksysteem op zich. Wil je een surroundervaring dan is het mogelijk om extra luidsprekers te gebruiken via de geïntegreerde surroundsounddecoder.

Het smalle glazen oppervlak van de oled tv loopt door onder het SoundCenter, dat op zijn beurt aan weerskanten van het scherm verdergaat. Je kunt daarbij een persoonlijke stempel op het ontwerp drukken, aangezien je de voorkant van de luidspreker naar eigen keuze vorm kunt geven door te kiezen voor ofwel aluminium of gekleurde stoffen. De gemotoriseerde vloerstand maakt de BeoVision Eclipse flexibel in het gebruik. Met een druk op de knop kun je de tv over de vloer verplaatsen. Naast de vloerstand kan de televisie ook worden geplaatst op een gemotoriseerde of handmatige muurbeugel.

De BeoVision Eclipse is uitgerust met 4K-videoverwerkingstechnologie en wordt geleverd met het meest recente webOS 3.5 platform van LG. Met dit platform heb je toegang tot streamingdiensten en apps zoals Netflix, Amazon en YouTube. Ook zijn Spotify Connect, Chromecast built-in AirPlay en bluetooth aanwezig. Alles wordt bediend met de BeoRemote One.

Prijs en beschikbaarheid

De BeoVision Eclipse zal verkrijgbaar zijn in twee maten – in een 55-inch en een 65-inch uitvoering. Vanaf september is hij verkrijgbaar bij Europese Bang & Olufsen verkopers voor de volgende prijzen:

  • 55-inch incl. muurbeugel en BeoRemote One: 9.120 euro
  • 65-inch incl. muurbeugel en BeoRemote One: 12.820 euro


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Erik

Erik
01 september 2017 om 13:20

Design disaster. De ontwerpers van de speakers konden het niet eens worden met de collega’s van de beeldschermen. Dit is het resultaat. B&O is compleet de weg kwijt.

Inloggen
J. Kluin

J. Kluin
24 november 2017 om 10:14

Over het algemeen is B&O zijn tijd 30 jr vooruit , dus , kom over 30 jr eens terug met je commentaar 😂

Inloggen
Hans

Hans
30 september 2017 om 22:29

Kwestie van smaak mijn ervaring; in het echt veel mooier dan op het plaatje. Net als Porsche in de showroom veel mooier is dan op foto s.

Inloggen