Audiobedrijf THX overgenomen door Razer

18 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-Cinebar-52-thx-2

Audiobedrijf THX heeft sinds vandaag een nieuwe eigenaar. Het Amerikaanse bedrijf Razer, fabrikant van gamehardware, heeft THX overgenomen.

Naar eigen zeggen wil Razer hiermee de horizon verbreden er ervoor zorgen dat het merk ook in andere takken meer naamsbekendheid krijgt.

De gamefans onder ons kennen Razer waarschijnlijk al langer dan vandaag maar de av-enthousiastelingen kijken hier mogelijk raar van op. THX is al jaren een grote naam in de av-wereld, met name om de standaarden die het bedrijf in het leven geroepen heeft om de weergavekwaliteit van av-apparatuur te waarborgen.

Veel tv’s, receivers, home cinema-systemen en speakers dragen het THX-certificaat. Dit wil simpel gezegd zeggen dat de apparatuur voldoet aan de strenge eisen van THX en audio en/of video weer kan geven op de manier zoals de filmmaker het bedoeld heeft. Met de overname door Razer zal hieraan niks veranderen. THX blijft zich bezighouden met het certificeren van content en apparatuur.

Razer wil vooral voordeel halen uit de nieuwste categorieën van THX. Zo verzorgt het bedrijf sinds een paar jaar ook standaarden en certificaten voor hoofdtelefoons en bluetoothspeakers. Op dit moment werkt THX aan programma’s voor onder meer virtual en augmented reality. De Amerikaanse fabrikant van gamehardware zet fors in op augmented en virtual reality, en ziet ook graag zijn speakers en hoofdtelefoons voor gamers het THX-logo dragen.

Via THX

Reacties (0)