THX presenteert de Onyx: dac-versterker voor je smartphone

08 april 2021 1 Minuut 1 Reacties
THX Onyx

THX kennen we vooral van de bioscoop en de logo's die prijken op apparatuur als luidsprekers en receivers. Maar, dat is niet meer het enige waar het bedrijf zich mee bezighoudt. THX komt namelijk met een dac-versterker voor je smartphone.

THX heeft deze week de Onyx gepresenteerd. Dit apparaatje is een dac-versterker voor je smartphone. Het doel hiervan is om de geluidskwaliteit van audio die via je smartphone naar een bedrade koptelefoon gaat te verbeteren.

De Onyx is een heel compact apparaatje dat dan ook vooral voor onderweg bedoeld is. De dac-versterker beschikt over een 3.5mm-poort waarop de koptelefoon aangesloten wordt, plus een usb-c-kabel waarmee de smartphone verbonden kan worden. Magneetjes zorgen ervoor dat je de kabel van je koptelefoon netjes kunt opbergen.

Onder de motorkap van de Onyx zien we THX AAA 78- en ESS Pro DAC-chips terug die moeten zorgen voor minimale noise en vervorming. Niet alleen klinkt de audio ‘schoner’, ook is er een groter dynamisch bereik mogelijk en kun je de volumeknop verder opendraaien. De dac biedt ondersteuning voor MQA-muziekbestanden.

De THX Onyx komt in een metalen behuizing en is vanaf nu te koop voor een prijs van 210 euro. Meer informatie over de dac-versterker vind je op de website van THX.

Reacties (1)