ASUS werkt aan dongle met Google TV platform

02 december 2012 1 Minuut 0 Reacties
Google-TV-music-movies

We hebben Google TV het afgelopen jaar vaak voorbij zien koen maar een groot succes kan het platform nog steeds niet genoemd worden. Buiten de VS is de beschikbaarheid van Google TV producten beperkt en binnen de VS zijn er maar een paar fabrikanten die het platform gebruiken voor hun producten. ASUS zou zich binnenkort bij de lijst van fabrikanten aansluiten.

ASUS Qube

Volgens Engadget is ASUS bezig met een speciale dongle waarmee het Google TV platform op elke (‘domme’) TV gebruikt kan worden. De dongle is bij de Amerikaanse FCC keuringsinstantie opgedoken en zou de naam Qube dragen. De dongle is verder voorzien van een Marvell Armada processor en een USB aansluiting voor koppeling met een met USB uitgeruste TV. Eenmaal aangesloten zou je als gebruiker volledige toegang hebben tot het Google TV Smart TV platform. Hier kun je onder meer applicaties downloaden, uitzending gemist diensten bekijken en een web browser gebruiken.

De ASUS Qube dongle zou bij lancering ook voorzien worden van een keyboard en een touchpad voor optimale bediening. Daarnaast wordt het O!Mobile Control Center en de O!Mobile Remote app meegeleverd om van elke Android toestel een afstandsbediening te maken. Wanneer de dongle op de markt verschijnt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Reacties (0)