Apple’s CEO Tim Cook hint op komst van een Apple HDTV

07 december 2012 1 Minuut 0 Reacties
Apple-HDTV-prototype

We hebben het al maanden over een mogelijke HDTV van Apple en ondanks da analisten menigmaal hebben aangegeven dat het model in 2012 gelanceerd zou worden hebben we helemaal niks gezien. Apple zelf heeft haar kaken tot op heden stijf op elkaar gehouden, maar in een recent interview hint Apple's CEO Tim Cook toch op de komst van een Apple HDTV.

Apple HDTV

In een interview met NBC laat Tim Cook doorschemeren dat Apple wel degelijk werkt aan een TV. Volgens de CEO is de TV zoals we die nu kennen flink verouderd en is het dus tijd voor vernieuwing. Hij geeft aan dat dit dan ook een belangrijk gebied is waar het bedrijf zich momenteel op focust. Helaas gaf Cook geen verdere details over wat Apple precies van plan is of over wanneer we iets meer informatie kunnen verwachten.

Geruchten

Als we kijken naar alle geruchten die we tot nu toe voorbij hebben zien komen zou Apple in ieder geval kiezen voor een TV in de vorm zoals we die nu kennen maar met functies en mogelijkheden die een paar stappen verder gaan. Zo zou de TV uitgerust worden met spraakbediening, speelt iTunes een belangrijke rol, kun je applicaties downloaden en zou Apple haar eigen digitale TV aanbod willen introduceren (wellicht alleen in de VS). Over de displaytechniek bestaat nog veel twijfel. Apple zou kunnen kiezen voor een LCD paneel maar ook voor het duurdere en premium OLED.

Lees meer over wat we verwachten van de Apple HDTV en bekijk de eerste (mogelijke) prototypen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)