Apple trekt officieel de stekker uit muziekprogramma iTunes

04 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
itunes-icoon

De kogel is door de kerk: Apple heeft aangekondigd dat het officieel de stekker uit het muziekprogramma iTunes trekt. De app voor macOS zal verdwijnen en opgedeeld worden in drie aparte applicaties: Podcasts, TV en Music. Vanaf macOS 10.15 wordt de verandering doorgevoerd.

iTunes zal verdwijnen

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie heeft Apple bekendgemaakt dat de stekker uit muziekprogramma iTunes getrokken wordt. Het macOS-programma wordt opgedeeld in drie verschillende applicaties, namelijk Podcasts, TV en Music. De veranderingen worden doorgevoerd wanneer macOS 10.15 beschikbaar is. Deze verandering komt niet uit de lucht vallen: niet alleen waren er al geruchten over, ook hebben iPhones en iPafs al een flinke tijd toegang tot bijvoorbeeld Podcasts. Het werd dus hoog tijd voor verandering.

De nieuwe apps krijgen kleurrijke sidebars die gemakkelijk te navigeren moeten zijn, zeker in vergelijking met de interface van iTunes. Apple Music wordt gebruikt voor het beluisteren van muziek, Podcasts is voor podcasts en TV is de app waar je exclusieve Apple-content kan verwachten, evenals series van bijvoorbeeld HBO en Showtime (over een Nederlandse release is nog niets bekend). Daarnaast kunnen de apps voor Music en Podcasts ook aanbevelingen doen op basis van het luistergedrag van de luisteraars. Het wachten is nu op de update.

Reacties (0)