Apple legt patent op 3D projector zonder 3D bril

02 december 2010 1 Minuut 4 Reacties
apple-patent

Apple heeft patent laten leggen op een nieuw autostereoscopisch 3D display systeem dat kijkers beelden in 3D kan tonen ongeacht waar ze zitten. Dit nieuwe patent van Apple doet ons denken dat Steve en consorten graag innovators en marktleiders willen zijn in de beweging naar 3D entertainment.

Het patent laat zien dat meerdere kijkers hoogwaardige 3D content op een scherm kunnen bekijken zonder het gebruik van een 3D bril. Het patent beschrijft dat door het gebruik van een reflectief scherm met een gegolfde textuur een autostereoscopisch systeem gecreëerd kan worden. Verschillende beelden worden dan naar elk oog gestuurd voor een 3D ervaring zonder het gebruik van een bril.

3D TV zonder bril

Wellicht dat deze techniek van Apple de doorbraak naar 3D TV zonder bril waar gaat maken. Veel consumenten twijfelen namelijk over de aankoop van een 3D TV door de ‘onhandige, vervelende en dure’ 3D bril.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

g de vries

g de vries
02 januari 2011 om 16:59

met stijgende verbazing lees ik al deze revieuws over led 3d enz. ik ben op zoek naar een nw tv, keuze was gevallen op de sharp 60 inch aquos voor onze tv hoek. nu weet ik het niet meer, enkele nadelen gevonden: ingebouwde br speler(zal maar stuk gaan terwijl de tv nog goed is) 3d brillen nodig en beperkte pc aansluitingen.
iedereeen heeft op of aanmerkingen maar niemand schrijft wat op dit ogenblik de beste of verstandigste aankoop van een tv met een br speler zonder gebruik van brillen of een duidelijk advies zonder in al die technische details te treden. wie kan mij kort en krachtig advies geven en ook de benodigde acc. en kabels erbij noemen? bvd Geert

Inloggen


02 januari 2011 om 20:15

Beste Geert,
Wat wil je exact dan? Want daar is alles wel van afhankelijk. Wil je gewoon een goede TV en Blu-ray speler? Kijk dan eens naar de instapmodellen van Panasonic of Samsung. Daar krijg je een goede 3D kwaliteit voor niet al teveel geld. Een TV zonder het gebruik van 3D brillen is momenteel helaas nog niet mogelijk. De verwachting is dat dit binnen 5 jaar mogelijk is voor de consument.

Inloggen
g de vries

g de vries
03 januari 2011 om 23:01

Hallo Martijn,
Allereerst een correctie, de aanname van een verkoper dat sharp 60 le925e een ingebouwde br speler heeft klopt niet. Op de site van sharp staat een bijpassende type (BD-HP90S) vermeld. Wat ik precies wil voor onze nieuwe tv hoek is een groot lcd tv. In de winkel hebben we puur naar het beeld gekeken, na een minuut of 10 zochten we elkaar op en kwamen we beiden met de aquos als het scherpste beeld. Daarna kregen we verkeerde info, o.a. de blue ray speler die ingebouwd zou zijn en de tv zou niet voor toegang tot internet geschikt zijn (AQUOS NET TV+), dus wel he. Daarna kwamen dus de bijkomende wensen 3d en toebehoren om alles naar wens te laten functioneren, type hdmi kabel enz. waar iedereen anders over denkt gezien de prijzen. Ook jij verwijst naar instap modellen immers. ik heb niemand gevraagd naar prijzen, die keuze maken we zelf immers! Kortom, eigenlijk staat de keus van tv en speler al vast. Maar hier zag ik jou reacties en de meldingen van kijken zonder brillen. Gaan we weer dacht ik. Weet nu inmiddels uit jouw reactie dat 3d zonder bril nog wel even duurt en die bv Toshiba zijn kleine modellen en nog niet echt goed denk ik met jou. Echter ben ik nog niet achter al die accesoires die ik nodig heb, wellicht kun je me daarbij helpen. Zoals Tom Egberts altijd eindigt, Hoe dan ook, alvast bedankt voor je reactie en zie eventueel je antwoord op mijn vraag tegemoet. vr gr Geert

Inloggen


04 januari 2011 om 13:14

Beste Geert,
Het klopt inderdaad dat je dan verkeerd voorgelicht bent, wat erg jammer is. Welke accessoires doel je nu exact op? Want qua speler en TV maak je een goede keuze. Als accessoire heb je in ieder geval een goede HDMI kabel nodig (High Speed HDMI). Deze kabel hoeft niet meer dan 50/60 euro te kosten (voor 1 meter). De brillen worden met de TV bijgeleverd en extra brillen moet je toch van Sharp kopen dan. Veel meer accessoires heb je niet nodig.

Inloggen