Apple komt met nieuw 27 inch LED Cinema Display

27 juli 2010 1 Minuut 0 Reacties
Apple-LED-Cinema

Apple heeft vandaag een nieuw LED Cinema Display gelanceerd van maar liefst 27 inch. Het display heeft een resolutie van 2560 x 1440 en daarmee 60 procent meer werkruimte dan de voorgaande 24 inch versie. Met een ingebouwde iSight-videocamera, microfoon en luidsprekers, een USB 2.0-hub met eigen voeding en een universele MagSafe-connector vormt dit nieuwe LED Cinema Display een mooie aanvulling op een MacBook of een desktop Mac.

Het nieuwe, grotere 27 inch LED Cinema Display is over de gehele breedte voorzien van een glazen scherm met een aspectratio van 16:9 en heeft een aluminium voet met een scharnier, zodat het scherm moeiteloos in de gewenste stand kan worden gezet. Voor het scherm is gebruikgemaakt van de geavanceerde IPS-technologie (in-plane switching), die zorgt voor een levendig beeld onder een zeer grote kijkhoek van 178 graden.

Het 27 inch beeldscherm is speciaal gemaakt voor Mac desktops en notebooks en heeft een ingebouwde iSight-videocamera voor videoconferenties, een geïntegreerde MagSafe-oplader die ervoor zorgt dat de Mac notebook altijd is opgeladen, een ingebouwde Mini DisplayPort voor video- en audio-invoer en een driepoorts USB 2.0-hub met eigen voeding zodat gebruikers hun iPhone of iPod ook kunnen opladen als ze hun MacBook met zich meenemen.

Het nieuwe LED Cinema Display bevat een nieuwe omgevingslichtsensor die de helderheid van het beeldscherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Het mooie hierbij is dat de sensor precies zoveel energie gebruikt als nodig is voor een optimale weergave.

Het nieuwe LED Cinema Display zal in september verkrijgbaar zijn via de Apple Store en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 999,00 dollar. Internationale prijzen zullen op een later moment bekend gemaakt worden. Voor het LED Cinema Display is wel een Mac met een Mini DisplayPort vereist.

Bron: Apple

Reacties (0)