‘Apple komt eind 2013 met 4K Ultra HD TV’

28 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Apple-HDTV-prototype

Er gaan al ruim een jaar geruchten over de komst van een Apple HDTV, ook wel iTV genoemd, maar Apple heeft zelf tot op heden nog niks bevestigd. Deze week zijn er nieuwe geruchten opgedoken waarin gesproken wordt over een lancering eind 2013. Daarbij zou Apple kiezen voor high-end model met een 4K Ultra HD resolutie.

Apple kiest voor 4K Ultra HD display

Deze keer komen de geruchten van Digitimes die zich zegt de baseren op bronnen bij toeleveranciers. Volgens de bronnen werkt LG Display aan de displays voor Apple’s eerste TV en kiest het bedrijf niet voor zomaar een TV. Apple zou namelijk meteen mee willen gaan in de trend van 4K Ultra HD TV’s. Verschillende fabrikanten, waaronder LG en Sony, hebben eind vorig jaar en begin dit jaar hun eerste 4K Ultra HD TV’s aangekondigd. LG heeft zelfs al een model dat te koop is in Nederland.

iOS en iTunes

Daarnaast zou de TV van Apple uitgerust worden met een internetverbinding en mogelijk draaien op een aangepaste versie van het iOS besturingssysteem. Uit eerdere geruchten kunnen we halen dat Apple de TV zou voorzien van spraakbesturing middels Siri en zich voornamelijk zou focussen op content uit de eigen iTunes Store. Over de prijs van de TV is nog niks bekend, maar als alle geruchten kloppen dan moeten we minimaal aan een paar duizend euro denken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)