Amazon Video on Demand op Samsung TV’s

16 oktober 2009 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Samsung-VoD

De mogelijkheden van nieuwe TV's worden steeds uitgebreider door onder andere het koppelen van de TV aan het internet. Een goed voorbeeld hiervan is de aankondiging van Samsung in de Verenigde Staten. Daar heeft ze gisteren namelijk aangekondigd dat Amazon Video On Demand (Het online bekijken van films en TV series met één druk op de knop) beschikbaar komt op een aantal Samsung modellen via een zogenaamde widget die te downloaden en te installeren is op de TV. Na installatie van de Amazon Widget kun je toegang krijgen tot de zeer uitgebreide bibliotheek van Amazon waarin momenteel meer dan 50.000 titels zijn opgenomen van bekende filmstudio’s en TV netwerken.

Vanaf vandaag kunnen de in de VS de eigenaren van een Samsung LCD en Plasma series 650 en hoger en Samsung LED HD TV series 7000 en hoger de Amazon Video On Demand widget gratis downloaden via de ingebouwde Internet@TV Service optie op hun TV.

Amazon Video On Demand biedt in de VS directe toegang tot meer dan 50.000 films en televisieshows zonder storende reclame boodschappen. Dit kan via een huur of koop optie. Deze dienst is een aanvulling op Samsung’s bestaande Internet@TV aanbod in de Verenigde Staten met toegang tot diensten als Twitter, Yahoo en YouTube. In het Amazon Video on Demand aanbod zitten ook 2000 films en shows in HD kwaliteit.

Het is ons nog niet bekend of deze dienst ook in Nederland beschikbaar zal komen.

Reacties (0)