Philips Audio’s line-up: audio die lang meegaat (Adv)

13 december 2019 7 Minuten 0 Reacties
philips-ph805-afb-1

Philips Audio heeft dit jaar vier nieuwe audioproducten gelanceerd, die bedoeld zijn voor vier verschillende situaties. Zo is er een koptelefoon voor dagelijks gebruik en zijn er drie in-ear-modellen waar je tenminste achttien uur mee doet voordat je ze weer helemaal hoeft op te laden.

Philips PH805

De Philips PH805 is een koptelefoon – ook wel over-ear genoemd – voor dagelijks gebruik. De PH805 beschikt over active noise canceling, waarmee geluiden van buitenaf geblokkeerd worden zodat je optimaal van je favoriete muziek kunt genieten. Er zijn ook momenten waarop het handig is dat je de actieve technologie uitzet, dus gelukkig is dat ook hier mogelijk. Wanneer je de PH805 zonder active noise canceling gebruikt, dan gaat de ingebouwde accu dertig uur mee. Houd je de noise canceling constant aan, dan is de batterij pas na 25 uur leeg.

Mocht je daarna toch nog even doorgaan, dan is dat ook geen probleem. Want met vijf minuten opladen kun je tot twee uur genieten van de muziek uit de PH805. En als je iets langer de tijd hebt – vijftien minuten – dan kun je tot zes uur blijven luisteren. Binnen mum van tijd kun je de koptelefoon dus weer op je hoofd zetten.

Daarnaast is de Philips PH805 een prima reisgenoot, omdat het een compact model is. Bovendien kun je hem gedeeltelijk opvouwen en in een handige travel case opbergen, waardoor die niet beschadigd wordt in de koffer of tas en vrijwel altijd past als je bijna geen ruimte meer hebt. De hoofdband is gemakkelijk verstelbaar, zodat je gegarandeerd een comfortabele luisterervaring hebt. De zachte oorkussen zorgen daar ook voor.

Het belangrijkste is natuurlijk het geluid. De Philips PH805 beschikt over twee 40 millimeter neodymium akoestische drivers en ondersteuning audio in hoge resolutie (High-Res Audio), waardoor elk detail hoorbaar is. Mocht je toch liever tijdens het luisteren gebruik willen maken van een audiokabel, dan is dat ook mogelijk. Er is namelijk een audiopoort aanwezig, waardoor je niet afhankelijk bent van de draadloze verbinding.

De gemakkelijke en toegankelijke bediening gaat via aanraakgevoelige knoppen aan de zijkant: je kunt vegen, tappen en drukken voor verschillende functies. Daarnaast is de Google Assistent aanwezig voor het uitvoeren van spraakopdrachten, waardoor je ook zonder handen een hoop kunt regelen.

De Philips PH805 heeft een adviesverkoopprijs van 179,99 euro.

Philips SHB2505

De Philips SHB2505 is een in-ear-model dat is voorzien van neodymium akoestische drivers van zes millimeter. Vergis je niet in de geluidsweergave; hoewel de drivers relatief klein zijn, is het zo dat er een behoorlijke punch in de brede geluidsweergave zit. Bovendien heeft Philips Audio een monomodus toegevoegd. Hiermee is het mogelijk dat je één oordop gebruikt voor het geluid, waardoor je andere oor vrij blijft voor bijvoorbeeld je omgeving. Zo mis je geen effecten die mogelijk over één oortje gestuurd worden en blijf je alles horen dat je moet horen.

De oordoppen beschikken over een ovaal en akoestisch design en zitten comfortabel in de oren. De dopjes hebben aan de uiteinden zachte puntjes gekregen. Ze zitten daardoor niet alleen altijd goed, ook weet je zeker dat ze niet zomaar uit je oren vallen. Daarnaast levert Philips Audio drie vormen voor die rubberen tips mee, in de formaten klein, medium en groot. Ook met jouw pasvorm wordt dus rekening gehouden. De oordoppen gaan tot twintig uur mee op een volle accu.

De Philips SHB2505 heeft passive noise isolation aan boord, waardoor je ongestoord naar je muziek kunt luisteren. Een ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat er geen echo’s hoorbaar zijn, wat kraakheldere audio oplevert. Daarnaast paar je de oordoppen snel en automatisch met je telefoon, laptop of ander bluetoothapparaat. En met één druk op de knop kun je de muziek bedienen en zelfs telefoontjes aannemen, terwijl een dubbele tap de stemassistent op je telefoon activeert.

De Philips SHB205 heeft een adviesverkoopprijs van 99,99 euro.

Philips SHB2515

Mag het allemaal een beetje meer zijn, dan kun je met een gerust hart terecht bij de Philips SHB2515. Dit model beschikt namelijk over een draagbare oplaadcase waar de oordoppen kunnen rekenen op een accu met een vermogen van 3.350 mAh, in de vorm van een back-up voor wanneer de oordoppen zelf leeg zijn. Ideaal voor de langste reizen, aangezien je zo tot 100 uur aan luistergenot kunt ervaren, zonder dat je ondertussen hoeft te grijpen naar een oplader.

Mocht je hem toch willen opladen ondertussen, dan kan dat via de usb-poort op de slanke case. In totaal kun je rekenen op 110 luisteruren wanneer je de oordoppen in combinatie met de oplaaddoos gebruikt. Je kunt dus dagen vooruit met de Philips SHB2515.

Daarnaast is dit model voorzien van dezelfde eigenschappen als de Philips SHB2505. Zo treffen we ook hier dezelfde neodymium akoestische drivers van zes millimeter aan. Daardoor kun je rekenen op een breed geluidsveld met een punchy bass. Ook is het zo dat de monomodus geactiveerd kan worden, waardoor je niets van je muziek hoeft te missen wanneer je toch één oor vrij wil houden. Tevens is hier het comfort van de verschillende oortips aanwezig en kun je dus zelf kiezen welk formaat bij jou het beste past: klein, medium of groot. Hoe beter de pasvorm, hoe groter het luisterplezier.

Ook zorgt een microfoon ervoor dat je geen echo hoort tijdens het luisteren en kun je middels een dubbele tap op de oordoppen je stemassistent op je telefoon aanspreken. Paren via bluetooth gaat snel en automatisch, terwijl de bediening en bellen middels een multifunctionele knop gaat.

De Philips SHB2515 heeft en adviesverkoopprijs van 119,99 euro.

Philips ST702

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande producten niet altijd geschikt zijn wanneer je het liefste sport met je eigen muziek. Daarom is er gelukkig ook de Philips ST702. Deze oordoppen maken gebruik van uv-cleaning: wanneer je ze in het meegeleverde doosje plaatst, dan worden ze schoongemaakt. Daardoor blijven de oordoppen goed zitten en zullen ze altijd een helder geluid presenteren.

Dankzij het IPX5-certificaat is de Philips ST702 ook nog eens waterdicht en kan tegen zweet, waardoor hardlopen en andere intensieve sporten dus geen probleem zijn voor hem. De case is tevens een oplaadstation. Normaal gesproken gaan de oordoppen zo’n zes uur mee, maar met het oplaadstation op zak kun je dit verlengen tot maar liefst achttien uur. Ook kun je met slechts vijftien minuten opladen tot anderhalf uur doorgaan met trainen, terwijl je naar je favoriete tracks luistert.

De neodymium akoestische drivers van zes millimeter leveren een gedetailleerd geluid met een overtuigende bass af. De Philips ST702 kan verder gemakkelijk gepaard worden met bluetoothapparaten en stelt gebruikers in staat met één druk op de oordop de muziek te bedienen en telefoontjes aan te nemen.

Comfort is belangrijk, maar voor sporters is dit echt een pilaar. Want als je oordoppen tijdens het sporten niet lekker zitten, kun je ook niet je beste prestatie leveren. Daarom zijn een rubberen oordoppen aanwezig en heb je de keuze uit drie formaten, zodat ze altijd vast en comfortabel in je oren zitten. Daarnaast sluiten ze je ooropening goed af, waardoor je bijna geen geluiden meer van buitenaf hoort.

De Philips ST702 heeft een adviesverkoopprijs van 199 euro.

Dit artikel is in opdracht gemaakt van TP Vision.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)