’46 miljoen 3D TV’s in 2013′

12 november 2009 1 Minuut 0 Reacties
sony-ps3-3d-420-90

Een nieuw rapport suggereert dat er in vier jaar maar liefst 46 miljoen 3D TV's in onze huiskamers zullen staan, wat het nieuwe formaat zo goed als mainstream maakt. Ondanks dat er momenteel veel twijfel en discussie bestaat over het feit of 3D wel een succes in de huiskamers zal zijn heeft het research bedrijf Giga OM Pro laten weten dat zij, gebaseerd op hun research, denken dat het hoogtepunt van het 3D formaat binnen een klein aantal jaar zal plaatsvinden.

“Terwijl de eerste 3D TV verkoop aantallen in 2010, door hoge prijzen van de grote fabrikanten, laag zullen zijn gaan de volumes snel toenemen in de daarop volgende jaren wanneer fabrikanten 3D beginnen te implementeren als standaard feature in hun gehele HD product lijnen,” legt Alfred Poor van Giga OM Pro uit.

Poor legt ook uit dat volgens hem de 3D revolutie in bioscopen zal reflecteren in de liefde van de consument voor dit formaat in eigen huis. “Consumenten zijn momenteel bereidt om extra geld te betalen zodat ze hun favoriete film in 3D kunnen bekijken in de bioscoop. Hopelijk zullen deze mensen in de toekomst ook kiezen voor hun favoriete shows en film in 3D voor thuis.” Volgens Giga OM Pro zullen de nieuwste shows en films in 3D verschijnen op Blu-ray, betaal TV en online streaming mogelijkheden, wat de consument lekker moet maken om 3D-Ready TV’s aan de schaffen in de komende jaren.

Dit zou allemaal goed nieuws zijn voor vooral Sony en Panasonic die beiden hopen dat 3D in de thuis situatie een groot succes wordt. Beide bedrijven zijn namelijk groots aan het investeren in deze techniek en willen ook in het voorjaar van 2010 3D TV’s op de markt gaan brengen.

Reacties (0)