3D TV overzicht IFA 2011

10 september 2011 2 Minuten 3 Reacties
IFA-2011

De grootste consumentenelektronica beurs van Europa, de IFA in Berlijn, is weer voorbij. Er is op het gebied van 3D heel wat nieuws gepresenteerd dus is het tijd voor een samenvatting en een overzicht. Er zijn dit jaar opvallend weinig nieuwe 3D TV's gepresenteerd, maar diegenen die de beursvloer gehaald hebben zijn dan ook de aandacht extra waard. Daarnaast zien we de 3D hype nu echt van start gaan in het home cinema projector segment.

Vlak voor de IFA 2011 liet LG al doorschemeren met grote vernieuwingen op het gebied van plasma TV komen en dat maakte ze tijdens de beurs meer dan waar. Zo presenteerde LG de eerste PenTouch plasma TV’s welke een touchscreen ingebouwd hebben gekregen. Hiermee kun je tekenen, schrijven, presenteren en surfen op het internet. De PenTouch plasma TV’s worden zowel in 2D als 3D uitgebracht. De LW980S wordt het topmodel in de LCD/LED lijn van het merk. Deze TV beschikt over Nano LED achtergrondverlichting, de passieve Cinema 3D techniek en een Dual Play game modus.

Maar, dat is niet alles wat LG presenteerde. Voor een optimale surround ervaring presenteerde de fabrikant een nieuw 9.1-kanaals 3D home cinema systeem en voor mensen die echt een groot beeld willen om in 3D ondergedompeld te worden komt er ook nog een 3D projector op de markt.

Sony heeft tijdens de IFA beurs haar Personal 3D Viewer gepresenteerd. Deze bril moet een overweldigende 3D ervaring bieden met behulp van twee kleine 3D OLED displays. Volgens de fabrikant geeft de bril het gevoel dat je een 3D film of 3D game bekijkt op een 750 inch scherm.

Advertentie

Toshiba was een van de fabrikanten die een blik vol nieuwe 3D producten opentrok. Zo introduceerde de fabrikant de eerste bril-vrije Quad HD TV 3D TV voor consumenten, welke eind dit jaar op de markt komt. Ook onthulde Toshiba haar nieuwe high-end 3D TV series met Smart TV functies en twee nieuwe middenklasse series waarvan er één uitgerust is met 3D weergave.

Ook Philips schonk veel aandacht aan 3D en dan vooral aan haar 21:9 Cinema 3D TV series. Zowel de Platinum als de Gold 3D TV’s moeten volgens de fabrikant de meest optimale 3D ervaring bieden. De eerstgenoemde is het topmodel en maakt gebruik van de actieve 3D technologie, terwijl de Gold serie beschikt over de passieve 3D technologie.

Panasonic en Samsung hebben de nadruk vooral gelegd op de Smart TV functie van hun TV series. Zo kondigde Samsung aan als eerste met de YouTube 3D applicatie te komen en liet Panasonic weten haar Smart Viera concept uit te rollen voor meer interactiviteit met je TV.

Zoals als al eerder gezegd lijken de fabrikanten van projectoren nu ook in te zien dat 3D toch wel erg aantrekkelijk is op een groot scherm. We hebben projectoren van onder andere Epson, Optoma, LG en Sony voorbij zien komen.

Tussen al het grote nieuws door presenteerde Pioneer twee nieuw 3D Blu-ray spelers, Panasonic een nieuwe high-end 3D camcorder, en Loewe een 3D home cinema systeem.

Wil je meer weten over al het andere home cinema nieuws van IFA 2011? Bekijk dan het home cinema IFA 2011 overzicht op Homecinema Magazine.

Reacties (3)