3D Blu-ray films worden door fabrikanten schaars gehouden

10 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
Dreamworks Monster vs Aliens Movie

We hebben het al vaker gezegd, maar het belangrijkste ingrediënt om 3D te laten slagen is de aanvoer van 3D content. Nu komen er de komende tijd verschillende 3D TV's en 3D Blu-ray speler op de markt en wat fabrikanten met deze introductie doen helpt te toevoer van 3D content niet.

Het probleem is dat fabrikanten verschillende 3D Blu-ray films aan zich proberen te binden en exclusief bij hun producten verkopen. Zo heeft Samsung de exclusieve rechten op de films Monsters vs Aliens en Shrek. Bij de Starter Kit – inclusief twee 3D brillen – van het merk krijg je de eerstgenoemde film gratis. Panasonic heeft daarantegen de rechten gekocht voor de exclusieve verkoop van Ice Age 3D en Coraline. Bij een Panasonic 3D Blu-ray speler krijg je beide films gratis. Sony, wie nog niet gestart is met de verkoop van 3D apparatuur heeft de exclusieve rechten voor Cloudy With a Chance of Meatballs (Het regent gehaktballen).

Door deze gekoppelde verkoop en de exclusieve rechten die verkocht worden hoeven we voorlopig geen 3D films in de winkels te verwachten, wat de opkomt en de revolutie van 3D niet ten goede komt. Waarschijnlijk zullen nieuwe 3D films als Avatar ook erg gewild zijn bij fabrikanten. Het wordt dus even afwachten wanneer we in de vrije verkoop 3D films kunnen gaan aanschaffen.

Reacties (0)