Yamaha’s YSP-4300 en YSP-3300 soundbars moeten écht surround bieden

07 september 2012 2 Minuten 3 Reacties
Yamaha-YSP-4300

Eerder deze week lanceerde Yamaha al een nieuwe 'budget' soundbar in de vorm van de YAS-201 en vandaag worden er twee high-end modellen aan het assortiment toegevoegd. Yamaha komt met de YSP-4300 en YSP-3300 Digital Sound Projectors, dat is de naam die de fabrikant aan geavanceerde projectie soundbars met een écht surround geluid meegeeft.

De soundbars zijn onderdeel van de Premium Front Surround Systemen en kunnen direct aan de TV gekoppeld worden om hoogwaardige 7.1-kanaals audio weer te geven. De nieuwe modellen beschikken over Yamaha’s eigen YSP front surround sound technologie met krachtige 130 Watt draadloze subwoofer om een volwaardige home cinema ervaring te bieden. De YSP-4300 is het topmodel en beschikt over een USB poort aan de voorzijde en een FM tuner.

Volgens Yamaha bieden ‘normale’ soundbars een virtuele surround ervaring die niet te vergelijken valt met de audioweergave van de Digital Sound Projectors. Deze soundbars creëren namelijk audiobeams die middels weerkaatsing audio aan de zijkanten en de achterzijde van het home cinema systeem moeten verzorgen. Ook beschikken de modellen over een ‘Target Mode’ waarmee het geluid op een specifieke luisterpositie gericht kan worden.

De YSP-4300 moet een indrukwekkende multikanaals surround kanaal ervaring bieden door de 7.1-kanaals audiobeams via 22 speakers via de muren te laten weerkaatsen. Twee extra woofers zijn in het midden van het systeem geplaatst om de stereo audio te verbeteren en dialogen helder over te laten komen. Het totale vermogen van de YSP-4300 bedraagt 324 Watt. De YSP-3300 moet een vergelijkbaar geluidsveld creëren moet beschikt over 16 speakers en twee woofers. Dit model heeft een vermogen van 262 Watt, inclusief de draadloze subwoofer.

Beide systemen bieden ondersteuning voor HD audioformaten (Dolby TrueHD en DTS-HD) en zijn uitgerust met 10 CINEMA DSP modi voor films, muziek en gaming. Yamaha’s Compressed Music Enhancer moet ervoor zorgen dat de audio van gecomprimeerde bestanden zoals MP3 files verbeterd wordt. Ook zijn beide soundbars uitgerust met vier HDMI ingangen en één HDMI uitgang (allen met 4K, ARC en 3D ondersteuning). Het IntelliBeam Automated System Calibration moet het eenvoudiger maken de systemen in te stellen.

De YSP-4300 en YSP-3300 Digital Sound Projectors kunnen onder nagenoeg elke flatscreen TV geplaatst worden. Daarbij beschikken ze over een infrarood repeater om communicatie met de TV mogelijk te maken wanneer de soundbar voor het infrarood oogje van de TV geplaatst is. De draadloze subwoofer kan zowel horizontaal of verticaal overal in de kamer geplaatst worden.

De Yamaha YSP-4300 zal in december op de markt verschijnen voor een prijs van 1.899,95 dollar, terwijl de YSP-3300 een maand eerder verschijnt voor 1.599,95 dollar. De Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Lees meer over wat een soundbar precies is en hoe deze werkt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Vincent

Vincent
19 december 2013 om 00:22

Martijn in de beschrijving van de yamaha ysp 3300 staat dat je hem ook met een 4k scherm kan gebruiken.
Maar ondersteunt hij dan ook hdmi 2.0 of alleen hdmi 1.4?

Groet Vincent

Inloggen


19 december 2013 om 00:25

Hoi Vincent,

Helaas HDMI 1.4.

Inloggen
C. de Vogel

C. de Vogel
28 november 2016 om 19:53

Hallo Martijn

Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat mijn soundbar de ysp-4300 het contact met de draadloze subwoofer NS-WSW160 af en toe, tijdens het spelen, verliest en na enige tijd wel weer vindt?

Inloggen