Yamaha voorziet receivers dit jaar van volledige HDMI 2.1-ondersteuning

15 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Yamaha receivers HDMI 2.1

Als we de laatste geruchten mogen geloven brengt Yamaha in 2020 zijn eerste av-receivers met HDMI 2.1-poorten op de markt.

Die receivers bieden niet alleen ondersteuning voor hoge refresh rates en de 8K-resolutie. Ook optionele HDMI 2.1-features zoals ALLM, QMS, VRR en QFT worden ondersteund. Dit zou blijken uit documenten die in handen zijn gekomen van HiFi-Forum.

Er zijn twee manieren om je av-systeem volledig HDMI 2.1-compatibel te krijgen. Je kunt bronnen aansluiten op een televisie met HDMI 2.1 en dan het audiosignaal via HDMI eARC sturen naar de av-receiver. De receiver en de televisie moeten eARC dan wel ondersteunen. Echter, de voorkeur gaat natuurlijk uit naar het gebruik van de receiver als hub, waarop alle bronnen aangesloten worden. In dat geval is de volledige ondersteuning van HDMI 2.1 nodig om de hoogste resolutie en refresh rates door te sturen. Ook als je gebruikt wilt maken van op gaming gerichte features als VRR en ALLM heeft je receiver die ondersteuning nodig.

Vooralsnog zijn er geen receivers met HDMI 2.1-poorten op de markt, maar daar komt dus mogelijk binnenkort verandering in. Yamaha zou op het punt staan om de Yamaha RX-A8 (11 kanalen), RX-A6 (9 kanalen), RX-A4 (7 kanalen) en RX-A2 (7 kanalen)  met HDM 2.1-poorten te presenteren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)