Yamaha presenteert veel nieuwe home cinema-producten tijdens IFA

28 augustus 2014 3 Minuten 0 Reacties
Yamaha-RX-A840

Over een kleine week is het zover; dan gaat in Berlijn IFA 2014 van start. Ook Yamaha is van de partij en als we de fabrikant mogen geloven krijgen we heel wat interessante home cinema-producten te zien. Zo introduceert Yamaha tijdens IFA 2014 de nieuwe SRT-1000 SoundStage-speaker officieel.

Yamaha SRT-1000

Yamaha toont tijdens IFA 2014 naast Digital Sound Projectors, AV-receivers en hifi-systemen ook de nieuwe TV-Soundstage SRT-1000. Dit sounddeck verbindt het ruimtelijke geluid van de Digital Sound Projector-technologie met een platte behuizing, die onder de televisie kan worden geplaatst. De SRT-1000 produceert met 8 beam-luidsprekers en extra subwoofers aan elke zijde van de behuizing een (virtueel) 5.1 surround-sound. Het Yamaha Sounddeck is dankzij een breedte van 78 cm en een diepte van 38 cm geschikt om onder flatscreens met een beelddiagonaal van 55 inch te plaatsen.

Yamaha YSP-2500

Tien jaar geleden presenteerde Yamaha met de YSP-1 de eerste Sound Projector en zette daarmee een nieuwe productcategorie in de markt. De Sound Projector maakt gebruik van gerichte reflecties in de ruimte waarmee surround-sound gegenereerd moet worden, ook in kamers waar geen achterluidsprekers kunnen worden opgesteld. Yamaha presenteert op de IFA 2014 in Berlijn met de YSP-2500 een jubileummodel. 16 beam-luidsprekers moeten zorgen voor 7-kanaals surround-sound terwijl een draadloze subwoofer garant moet staan voor een krachtige bas.

Yamaha A-S2100 en CD-S2100

Op de IFA 2014 toont Yamaha ook de nieuwe hifi-combinatie bestaande uit de geïntegreerde versterker A-S2100 en de cd-speler CD-S2100. Bij de ontwikkeling van de S2100-serie lag de focus geheel op de muzikaliteit in de lijn van de S3000-serie. Zo beschikt de geïntegreerde versterker A-S2100 over symmetrische eindtrappen met MOSFET’s en een geheel geïntegreerde opbouw. De CD-S2100 speler voor cd’s en sacd’s beschikt over een hoogwaardige D/A-converter, symmetrische audio-uitgangen en over een USB DAC, om garant te kunnen staan voor de optimale weergave van muziekformaten voor Mac en PC op hoge resolutie. Ook onderscheidt hij zich door een nieuwe schakelingsopbouw waarbij digitale en analoge signaalwegen gescheiden zijn.

Advertentie

Yamaha AVENTAGE AV-receivers

Yamaha presenteert op de IFA met de nieuwe AVENTAGE-serie AV-receivers. De RX-A740 en de RX-A840 zijn met hun 7.2 surround-sound, netwerkmogelijkheden en ondersteuning van de nieuwste HDMI-generatie voor 4K-Ultra-HD met 50/60p de top van het middenklasse segment. Yamaha heeft ze bovendien uitgerust met technologieën zoals de geluidsveldperfectionering CINEMA DSP 3D, de automatische inmeting YPAO R.S.C., Extra Bass en Virtual CINEMA FRONT.

De modellen RX-A1040, RX-A2040 en RX-A3040 kunnen met hun symmetrische versterkeropbouw en hoogwaardige componenten zoals bijvoorbeeld ESS DAC´s in het hogere segment geplaatst worden. RX-A2040 en RX-A3040 ondersteunen daarbij ook de surround-sound techniek Dolby Atmos.

AirPlay, Spotify, JUKE & Co

De nieuwe AV-receivers van Yamaha bieden toegang tot alle bekende streamingdiensten voor muziek. Naast het draadloze streamen van de eigen muziek via Apple AirPlay, Yamaha MusicPlay en vanaf het thuisnetwerk zijn de belangrijkste diensten beschikbaar. Zo ondersteunen de Yamaha AV-receivers naast Napster en Spotify sinds kort ook de streamingdienst JUKE.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)