Yamaha lanceert YAS-103 en YAS-93 soundbar systemen

06 maart 2014 2 Minuten 1 Reacties
Yamaha-YAS-soundbar

De nieuwe YAS-103 en YAS-93 zijn volgens Yamaha de ideale oplossing voor je home cinema systeem en moeten een surround sound geluid bieden uit één langwerpige behuizing.

Afgelopen februari werd de YAS-103 soundbar in de VS al door Yamaha gepresenteerd en vandaag laat het bedrijf weten dat de soundbar ook naar Nederland komt. De speaker komt echter niet alleen want ook de YAS-93 wordt als nieuwe soundbar gelanceerd.

Yamaha YAS-103 en YAS-93

De nieuwe YAS-103 en YAS-93 zijn volgens Yamaha de ideale oplossing voor je home cinema systeem en moeten een virtueel surround sound geluid bieden uit één langwerpige behuizing. Beide soundbars maken gebruik van Yamaha’s Air Surround Xtreme technologie waarmee (virtueel) 7.1 Surround Sound met twee luidsprekers weergegeven kan worden. De geïntegreerde digitale versterker beschikt over een totaal vermogen van 120 watt waarmee de beide 6,5 cm-luidsprekers en de dual-subwoofer met twee 7,5 cm-drivers aangestuurd worden.

Yamaha heeft beide soundbar-modellen voorzien van verschillende nieuwe technieken. UniVolume analyseert het volume en past dit aan op een gelijkblijvend niveau en Clear Voice geeft dialogen en stemmen harder weer, zonder de geluidskwaliteit te beïnvloeden. Terwijl beide soundbar-modellen qua geluid identiek zijn, beschikt de YAS-103 over een geïntegreerde bluetooth-module. Daarmee kan muziek van of naar een tablet, smartphone of laptop gestreamd worden. Bovendien kan de YAS-103 worden bediend met Yamaha’s gratis Home Theater Controller-app voor iOS en Android.

Yamaha heeft de YAS-103 en YAS-93 naar eigen zeggen ontwikkeld voor starters, zodat ze gemakkelijk moesten te installeren zijn. De soundbars zijn met één kabel te verbinden en in drie stappen te gebruiken. De Infrarood-Flasher (IR-Flasher) leidt de signalen van de afstandsbediening door, zodat bediening ook mogelijk is bij een afgedekte IR-sensor. Dankzij de IR-leerfunctie is het mogelijk om de soundbar en de tv met een IR TV-afstandsbediening aan en uit te zetten en het volume te regelen. De YAS-103 en YAS-93 kunnen voor een tv geplaatst worden en aan de wand worden bevestigd.

Prijs en beschikbaarheid

Yamaha’s nieuwe soundbars zijn vanaf maart 2014 verkrijgbaar in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt 239,00 euro voor de YAS-103 en 189,00 euro voor de YAS-93.

Lees meer over of een soundbar de beste oplossing is voor jouw home cinema systeem.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

R. Beenhakker

R. Beenhakker
09 juli 2014 om 20:24

IK heb de Yas-103 de afgelopen week geinstalleerd op een samsung uae50 lcd.
IK ben aangesloten op een ziggo HD tv signaal, TV en Yas-103 waren eenvoudig te koppelen dmv een fibercable. DVD is aangesloten op een coxiaal ingang.
Geluid van de TV werkt prima. Goed vol geluid. Tonen klinken goed tot uitstekend. zowel muziekzenders als MTV als ook talkshows zijn prima qua klankkleur. Homecinema effecten surround sound vanuit een TV signaal is matig. Het geluid vanaf een cisco Ziggo PVR aangesloten via glasvezel is beter. Het homecinema effect is daar matig tot goed in.

Beter is het Homecinema effect waarneembaar wanneer een DVD speler rechtstreeks aangesloten is via Coaxiaal. Dan wordt duidelijk wat de YAS-103 in zich heeft. Kamervullende geluidseffecten ( Ik speelde de film The Matrix ) Helikoptergeluid is fantastisch tot uitmuntend bij deze soundbar

Inloggen