Update voor instap SVS 1000 Pro serie-subwoofers

10 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
SVS 1000 Pro serie subwoofers

De subwoofers van SVS liggen goed in de markt bij bouwers van thuisbioscopen. Het Amerikaanse merk vernieuwt nu zijn instaplijn met twee modellen met 325 W aan klasse D-versterking aan boord. Zoals gebruikelijk bij SVS heb je de keuze uit een gesloten en open (met baspoorten) model. De gesloten SB-1000 Pro is een stukje compacter en lichter, de PB-1000 Pro is forser en zwaarder. Het PB-model kan door zijn baspoorten wel nog lagere bassen (17 vs 20 Hz) produceren. De nieuwe modellen komen met de app- en DSP-besturing die je ook bij de duurdere SVS-subwoofers terugvindt.

De SVS 1000 Pro-serie beschikt over technieken die zijn gebaseerd op de 16 Ultra-subwoofers van het bedrijf. Alle subwoofers in de serie zijn voorzien van een nieuwe 12-inch SVS-driver en een versterker die 325 Watt RMS en 820 Watt piekvermogen kan leveren. De versterker is de Sledge STA-325D-versterker met discrete MOSFET-uitgang. Het vermogen wordt gecontroleerd door een 50 MHz Analog Devices DSP.

De SVS SB-1000 Pro begint bij 20 Hz en heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 270 Hz (+/- 3 dB). Een nieuw geport ontwerp van de SVS PB-1000 Pro beschikt over een dubbele poort die de luchtstroom en beweging van de driver maximaliseert voor een grotere output. Het frequentiebereik gaat van 17 Hz tot 260 Hz (+/- 3 dB) in standaardmodus en van 19 Hz tot 260 Hz (+/- 3dB) in gesloten modus.

Beide modellen komen met de mogelijkheid om de subwoofer via de SVS-app te bedienen. De mobiele app regelt het volume, heeft toegang tot meerdere DSP-functies en programmeert aangepaste voorinstellingen voor afstemming met één druk op de knop, geoptimaliseerd voor muziek, films, games en meer. Het gebruik kan ook de crossover-frequenties, een parametrische EQ met drie banden, polariteit, kamerversterking en meer aanpassen, allemaal vanaf de luisterpositie. De app maakt ook geavanceerde aanpassingen mogelijk, zoals toekenning van een naam aan bepaalde voorinstellingen van de subwoofer of configuratie van de stand-bymodus van de subwoofer.

Advertentie

De prijs voor de SB-1000 Pro is 599 euro, terwijl de PB-1000 Pro 699 euro kost. Beide modellen moeten vanaf april te koop zijn in Nederland en België.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)