Update: Nieuwe UPC decoder wordt multimedia centrum

18 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
upc-dvr

Op 16 maart brachten we het nieuws al dat UPC met een nieuwe decoder (ook wel Mediabox genoemd) komt, maar er was nog maar weinig over bekend. Nu kunnen we via een persbericht al een paar details over deze nieuwe decoder geven. Een van de belangrijkste details is de moment dat het apparaat op de markt komt; begin 2011.

De bedrijven die voor de nieuwe decoder van UPC gaan samenwerken zijn onder andere Liberty Global (moederbedrijf van UPC), Samsung, Intel, NDS en Nagravision. Samsung zal de bouw van de decoder voor haar rekening nemen, Intel werkt aan de processor en de besturing wordt gerealiseerd door NDS en Nagravision. Het apparaat moet een compleet centrum worden waaraan elke TV in huis verbonden is. De techiek is gebaseeerd op IP, waarmee alle data door het huis verspreid kan worden naar verschillende afspeel of weergave stations.

Volgens het persbericht is de bediening een zeer belangrijk verbeter punt. Zo moet de interface een integratie bieden tussen video, widgets, applicaties en een zoekmachine. Volgens Libert Global zal dit de manier waarop consumenten digitale TV en IP content ervaren drastisch veranderen.

De exacte functies van de decoder zijn helaas nog niet vrijgegeven, maar wel kunnen we al zeggen dat 3D ondersteuning standaard zal zijn. 3D weergave is wel alleen mogelijk wanneer UPC zelf 3D zal gaan uitzenden.

Lees hier het originele nieuwsbericht

Reacties (0)