TV zenders blokkeren massaal Google TV

22 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Google-TV-intro

Steeds meer TV zenders uit Amerika, waar Google TV momenteel de markt moet veroveren, blokkeren het nieuwe interactieve TV-kijk systeem. Na de eerdere blokkades van ABC, NBC en CBS is nu ook Viacom van mening dat het haar programma's - van onder andere TV zenders Comedy Central, MTV en Nickelodeon - niet thuishoren op Google TV. De reden voor de blokkades is de angst van TV zenders voor piraterij via het nieuwe medium. Bezitters van Google TV kunnen nu geen streaming programma's van bovenstaande zenders meer bekijken.

Piraterij en advertentie inkomsten

De angst voor piraterij komt uit de steeds vager wordende grens tussen TV en internet. Het streamen van programma’s verandert de manier waarop consumenten aan TV programma’s kunnen komen en geeft meer mogelijkheden to piraterij. Ook zul je via streaming TV programma’s geen last hebben van commercial breaks, wat voor jou een voordeel is, maar de TV zenders lopen hierdoor een hoop advertentie inkomsten mis.

Of er de komende tijd nog meer TV zenders zullen volgens is nog niet bekend. Wel doen er al geruchten de ronde dat FOX zou overwegen om de blokkade in te stellen.

Reacties (0)