Toshiba komt met 21 inch 3D display zonder bril

28 april 2010 1 Minuut 1 Reacties
Toshiba-3Ddisplay

Toshiba heeft aangekondigd dat ze druk bezig is met het ontwikkelen van 'bril-vrij 3D' en als eerste try-out komt het merk dan ook met een 21 inch autostereoscopisch 3D display. Ondanks dat Toshiba haar 3D TV's (met bril) - de befaamde Cell TV's - nog niet in ons land gelanceerd heeft is het merk bezig met een display dat 3D weergeeft zonder het gebruik van een bril en wat bekeken kan worden uit verschillende kijkhoeken, wat vaak voor autostereoscopische 3D TV's nog een probleem is.

Toshiba heeft de oplossing voor het kijkhoek probleem gevonden in een zogenaamd LTPS (low-temperature poly-silicon) systeem en een multi-parallax design. Niet alleen dit probleem is verholpen, maar ook het de gedimde helderheid waar 3D TV’s last van hebben is volgens het merk verleden tijd. De helderheid zou door de nieuwe techniek op dezelfde waarden worden gebracht als een 2D LCD TV.

Niet alleen Toshiba is met deze ontwikkelingen bezig, ook Sharp en Nintendo willen over niet al te lange tijd de eerste bril-vrije 3D displays op de markt brengen.

Dit is de eerste keer dat we vernomen hebben dat deze techniek in een scherm van dit formaat gebruikt wordt, welke een resolutie heeft van 1280 x 800 WXGA, dus de toekomst voor 3D TV’s zonder bril ziet er weer rooskleurig uit. Wanneer en voor welk bedrag het 21 inch display op de markt komt weten we nog niet, maar aan de afbeelding te zien duurt dat nog wel even..

Reacties (1)