THX Tune-Up app voor het kalibreren van je TV en home cinema set

30 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
THX-Tune-Up

THX, bekend van de diverse certificaten die aan audio- en videoproducten toegekend worden en het THX audioformaat, heeft deze week een applicatie gelanceerd waarmee je thuis zelf je HDTV en home cinema systeem optimaal kunt instellen en afstellen. De applicatie is momenteel alleen te gebruiken op iOS apparaten maar later wordt er ook een Android applicatie gelanceerd.

THX Tune-Up app

De THX Tune-Up app maakt het via diverse stappen mogelijk je TV en home cinema systeem te kalibreren. Dit wordt onder meer gedaan door het tonen van testbeelden voor het aspect ratio, de helderheid, het contrast en de kleur. Ook wordt gebruik gemaakt van de ingebouwde camera van je iPhone of iPad om kleuraanpassingen door te voeren. Daarnaast kunnen diverse testgeluiden afgespeeld worden om de audioweergave van je home cinema systeem te optimaliseren.

De applicatie geeft ook toegang tot een bibliotheek aan THX filmtrailers, foto’s en een ‘Ask Tex’ fearure waarmee gebruikers vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen vinden over het gebruik van de applicatie. Om de testbeelden van je iOS apparaat op de TV weer te kunnen geven moet je wel beschikken over een Apple Digital AV adapter, Lightning Digital AV adapter of een Apple TV die via een HDMI kabel aan de TV gekoppeld worden.

De THX Tune-Up applicatie is gratis te downloaden via iTunes. De app is compatibel met de iPhone 4 of nieuwer, iPod touch (4e generatie) of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en de iPad mini. Vereist is iOS 5.0 of later.

Meer informatie

Meer informatie over het kalibreren en optimaal instellen van componenten binnen je home cinema systeem vind je in onze Home cinema informatie gids.

Reacties (0)