Teufel combineert Onkyo av-receivers met eigen luidsprekersystemen

20 augustus 2019 1 Minuut 5 Reacties
Teufel Onkyo

Teufel en Onkyo werken al sinds 2017 samen en bieden homecinema-paketten bestaande uit een receiver en een luidsprekersysteem aan. De Berlijnse audiofabrikant neemt nu twee nieuwe AV-receivers van Onkyo in zijn assortiment op. Het gaat om de modellen TX-NR696 en TX-RZ840. Beide versterkers combineren Dolby Atmos-technologie met uitgebreide streaming-functionaliteit.

Beide nieuwe AV-receivers van Onkyo kunnen met luidsprekersystemen van Teufel aangeschaft worden. De TX-NR696 biedt zeven kanalen, en de TX-RZ840 negen. Op beide modellen kunnen twee subwoofers worden aangesloten. Wie over een klassiek 5.1-systeem wil beschikken (oftewel vijf satellietluidsprekers en een subwoofer), heeft bij de TX-NR696 nog twee kanalen over. Deze kanalen zijn flexibel inzetbaar, bijvoorbeeld voor een uitbreiding tot een 5.1.2-systeem. Dit is mogelijk met twee extra satellietluidsprekers of met twee Atmos-luidsprekers zoals Teufel Reflekt. De TX-RZ840 biedt ondersteuning voor een thuisbioscoopsysteem met negen kanalen, bijvoorbeeld 5.1.4 of 7.1.2.

De AV-receivers TX-NR696 en TX-RZ840 van Onkyo bieden elk zeven HDMI-ingangen. Dankzij de aanwezigheid van twee HDMI-uitgangen kunnen de televisie en beamer gelijktijdig worden gebruikt. De receivers bieden ondersteuning voor alle gangbare coderingen voor meerkanaals Dolby- en DTS-geluid, inclusief de high resolution-formaten Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio en de 3D-formaten Dolby Atmos en DTS:X. Bij beide receivers wordt een microfoon meegeleverd die een precieze automatische kalibratie van alle luidsprekers mogelijk maakt. Ook ondersteuning voor 4K HDR is aanwezig, inclusief ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10 en HLG.

Prijzen en beschikbaarheid

De Onkyo TX-NR696 en TX-RZ840 zijn beide in een zwarte en zilverkleurige uitvoering verkrijgbaar via de website van Teufel. De Duitse fabrikant biedt ook een aantrekkelijke bundels aan. Een voorbeeld hiervan is de 5.1.2-set ‘Ultima 40 Surround AVR voor Dolby Atmos’. Deze omvat Ultima 40 Surround, Reflekt, Onkyo TX-NR696 en luidspreker- en subwooferkabels en is verkrijgbaar voor 1.899,99 euro. De grotere 5.2.4-set ‘System 6 THX AVR voor Dolby Atmos’ wordt aangeboden voor 3.499,99 euro.

Reacties (5)