Teufel Cinebase: surround-systeem, subwoofer en receiver in één

09 september 2014 1 Minuut 2 Reacties
Teufel-Cinebase

Gisteren stipten we ons artikel over Teufel's nieuwste producten al even aan dat er een nieuwe soundbase aan zou komen en vandaag heeft de Duitse fabrikant de Cinebase officieel gepresenteerd. Deze nieuwe speaker is een echt alles-in-één systeem, met virtueel surround-sound, een ingebouwde subwoofer en een geïntegreerde versterker.

Teufel Cinebase

De Teufel Cinebase is speciaal ontwikkeld voor onder een tv. Dit betekent dat je er een tv van maximaal 60 kilogram op kunt plaatsen. Daarbij staan gebruiksgemak en een strak design centraal. De behuizing is 11 cm hoog, heeft een versterker met een totaalvermogen van 200 Watt RMS en acht drivers: zes breedband drivers en twee woofers.

De Cinebase is voorzien de nieuwste Sonic Emotion Absolute 3D-technologie en de twee jet-engine-subwoofers. Samen moet dit zorgen voor een indrukwekkende virtuele surround-ervaring. Een losse subwoofer is dus niet nodig omdat de woofers, met een grensfrequentie tot 42 Hz, in de behuizing verwerkt zitten.

Sonic Emotion Absolute 3D is een technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor professionele audio en gebruikmaakt van gepatenteerde software en een digitale signaalprocessor (DSP-unit). Deze technologie moet een surround-weergave met ruimtelijke diepte verzorgen.

Advertentie

Verder is de speaker voorzien van HDMI-CEC waarmee het volume met de afstandsbediening van de tv bediend kan worden, en dankzij HDMI-ARC is één HDMI-kabel nodig voor audio-overdracht in beide richtingen. Daarbij biedt de Cinebase tal van digitale en analoge aansluitingen waarop een Blu-ray-speler, gameconsole en andere bronnen kunnen worden aangesloten.

Met behulp van Bluetooth 4.0 met NFC en aptX is de Cinebase ook in staat om muziek vanaf een mobiele telefoon of tablet draadloos en zonder kwaliteitsverlies weer te geven.

Prijs en beschikbaarheid

De Cinebase is per direct voor 499,99 euro te bestellen in de webshop van Teufel Audio.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Arnold

Arnold
18 september 2014 om 21:51

Het is opeens 100,- duurder geworden van de week.
Vreemd….

Inloggen
JOHANNES

JOHANNES
07 december 2014 om 21:47

WAT IS HET VERSCHILTUSSEN DE CINEBAS EN DE CINEBAS STREAM BUITEN DE CONNECTOR WANT DE CONNECTOR KOST 149 EN HET VERSCHIL IS250 EURO

Inloggen