Sound United rondt de overname van Bowers & Wilkins af

09 oktober 2020 2 Minuten 9 Reacties
Sound United algemeen

De kogel is door de kerk: Sound United, het moederbedrijf van onder meer Denon en Marantz, neem het van origine Britse Bowers & Wilkins over. Het werd een tijdje terug al aangekondigd maar inmiddels zijn de papieren getekend en wordt de verhuizing afgerond.

Sound United is het moederbedrijf van Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, Classéen Boston Acoustics. Bowers & Wilkins is  ontwerper en fabrikant van high-end luidsprekers voor thuis, hoofdtelefoons, custom installaties, draadloze luidsprekers en merkaudiosystemen voor de auto- en televisiemarkt.

Met de overname van Bowers & Wilkins kunnen we de toonaangevende expertise van het bedrijf op het gebied van akoestisch ontwerp, engineering en productie, combineren met de schaal, het technisch inzicht en het consumentenbereik van Sound United. Zo zorgen we ervoor dat Bowers & Wilkins een mooie toekomst tegemoet gaat,” zegt Kevin Duffy, CEO van Sound United. “Sound United heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het beschermen van de unieke identiteit en de kerncompetenties van elk van zijn merken – dat zal bij Bowers & Wilkins niet anders zijn. We zijn ervan overtuigd dat ons hele portfolio zal profiteren van de toevoeging van Bowers & Wilkins. Het zal zich vertalen in nieuwe producten, technologieën en mogelijkheden voor onze consumenten, distributeurs, dealers en audioliefhebbers wereldwijd.

Geoff Edwards zal zorgdragen voor de continuïteit als President van het merk Bowers & Wilkins bij Sound United. De overname omvat alle wereldwijde distributie- en licentieovereenkomsten van derden waaronder de premium audioproducten van Bowers & Wilkins momenteel worden verkocht. Door in andere merken te investeren, kan Sound United naar eigen zeggen effectiever innoveren op het gebied van productcategorieën, functionaliteiten en consumentensectoren. Sound United staat in de startblokken om de ontwikkeling van nieuwe Bowers & Wilkins-producten te ondersteunen en de positie van het merk op de markt voor eersteklas consumentenaudio te handhaven.

Deze acquisitie luidt een nieuw tijdperk in voor Bowers & Wilkins en biedt een nieuwe kans om ons te concentreren op datgene waar we goed in zijn: het bouwen van de beste luidsprekers op de markt,” zegt Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins. “We kijken ernaar uit om onze organisaties samen te voegen en onderdeel te worden van het sterkste portfolio eersteklas audiomerken in de branche.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Willem H

Willem H
09 oktober 2020 om 17:43

Sound United kennende gaan stunten met de prijs als de maandelijkse targets niet worden gehaald. Een merk als Marantz is op die manier bij steeds minder winkels te koop! Voor iedere prijs te koop. Ben bang dat een beschermd merk om zeep wordt geholpen. Voor Sound United geld, zoveel mogelijk merken en zo wat geld proberen te verdienen.

Inloggen
Frans

Frans
09 oktober 2020 om 17:54

Mensen kopen echt geen dure recievers meer alleen de echte muziekliefhebber van muziek. Met goede boxen en geen draadloze spullen. Want je moet wat uitgeven voor echt geluid. De meeste winkels hebben het niet eens meer staan. De jeugd moet dat niet eens hebben die doen op hun mobiel maar je die begrijpen niks van deze spullen. Reciever met boxen.

Inloggen
Niels

Niels
09 oktober 2020 om 19:16

Je moet ook geen dure receiver kopen, Frans, maar een goede receiver.

Inloggen
Hennie

Hennie
10 oktober 2020 om 09:45

Persoonlijk vind ik dit soort overnames altijd jammer.
Niet dat de kwaliteit zoals B&W minder zal worden maar het puntje op de i . Citroen neemt Porsche over.
Het is het gevoel en we vergeten deze overname snel,mits we deze luidsprekers producent niet bij de mediamarkt terug vinden.

Inloggen
Hennie

Hennie
10 oktober 2020 om 09:59

Ik had juist gedacht Frans dat het hifi gebeuren erg had toegenomen.
Er is daar behoorlijk wat in te doen. Mijn dochter vind haar muziek wat van haar telefoon afkomt beter klinken dan mijn PMC luidsprekers 😫 Dat is natuurlijk niet zo maar die oordoppen zitten er in en ze horen de instrumenten niet afzonderlijk. Ze leren niet luisteren dat is het . Muziek en tegelijk App schrijven.Verstand komt met de jaren en wie weet komt het ooit nog goed

Inloggen
Jo boreas

Jo boreas
10 oktober 2020 om 10:37

Hoe het ook zij en wat men over audio denkt het echte audio en homecinema klinkt nog altijd het beste .als ik bv een cd of een film opzet wil ik die horen zoals het bedoeld is en gelukkig is dat bij mij zo het kost een paar centen maar dan heb je ook wat.en dat zal altijd zo blijven igaal wat je hobby ook is.

Inloggen
Kevin

Kevin
10 oktober 2020 om 11:35

Wat kan je eigenlijk nog met een receiver met FM als Ziggo met analoge radio stopt? Sorry, ik ben een beetje een leek 😬

Inloggen
Kevin

Kevin
10 oktober 2020 om 11:37

Of kan ik dan beter een versterker kopen.

Inloggen
Frans

Frans
10 oktober 2020 om 12:49

Voorlopig duurt het nog jaren voor ziggo dit stop fm. Er komt wel wat anders of versterker met dab plus maar ontvangst is soms beperkt van zenders. Ik heb ook internet op mijn reciever 100.000 zenders of meer dus dat klinkt ook goed hoor dus het is dan geen probleem en internet kan dan draadloos.
Beste geluid heb je met een versterker of reciever die heeft meer kanalen tot 11. Ik zelf heb 9.1 dus 10 kleine boxen inclusief subwoofer. Versterker heeft er maar 2. En echte boxen geen draad loze aub.
Kost wel wat maar je heeft dan wel mooie muziek in huis voor jaren luister plezier. Hier een marantz reciever oppo uhd blueray kef boxen sub SVS.

Inloggen