Sony TVs met Intel chips en Google software?

02 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
sony-bravia-tv

In de VS zijn er wat geruchten dat Sony met nieuwe plannen komt om haar marktpositie te verbeteren. Deze plannen zouden inhouden dat het merk een samenwerking met Intel en Google aangaat om software en chips in haar TV's te verwerken en zo de interactiviteit voor de consument te vergroten. Deze samenwerking zou zeer interessant zijn voor de toekomst van de home cinema markt, zeker op TV gebied.

Volgens de geruchten zal Sony deze maand nog nieuwe TV’s en Blu-ray spelers presenteren of aankondigen die gebruik maken van custom Atom processoren van Intel. Ook zou het nieuwe operating systeem van Google, Dragonpoint, op de modellen verschijnen. Alsof dit nog niet genoeg is zou ook Logitech nog wat leuks in petto hebben, zoals bijpassende toetsenborden en afstandsbedieningen.

Volgens bronnen wil Sony met deze aanpak het verloren marktaandeel aan Samsung en LG herwinnen. Het is dus even de persconferentie, die overigens nog niet op de agenda staat, afwachten. Zodra er meer nieuws is vind je dat natuurlijk bij ons terug.

Bron: Hifi.nl / Bloomberg

Reacties (0)