Sony lanceert HT-G700 soundbar met Dolby Atmos en DTS:X

12 mei 2020 1 Minuut 2 Reacties
Sony HT-G700

De 3.1-kanaals HT-G700 soundbar met Dolby Atmos en DTS:X is volgens Sony de oplossing om een thuisbioscoop te creëren.

Sony doet het dit jaar wat rustiger aan wat audiosystemen betreft. De Japanse fabrikant heeft nog geen volledig nieuwe line-up met soundbarsystemen voor dit jaar aangekondigd, maar lanceerde vorige maand wel de HT-S20R soundbar als instapmodel. Vandaag wordt de duurdere HT-G700 aan het assortiment toegevoegd.

De 3.1-kanaals HT-G700 soundbar met Dolby Atmos en DTS:X is volgens Sony de oplossing om een thuisbioscoop te creëren. De drie front speakers moeten samen met de Vertical Surround Engine een kamervullend Dolby Atmos geluid produceren, zonder gebruik te maken van plafondweerkaatsing of omhooggerichte speakers.

Ook wanneer de content geen Dolby Atmos of DTS:X ondersteuning biedt de HT-G700 een virtueel ruimtelijk geluid middels Sony’s Vertical Surround Engine-technologie. Hiermee wordt stereogeluid omgezet naar bijna 7.1.2 geluidskanalen. De signaalverwerking is volgens de fabrikant ook verbeterd om de surround sound in een grotere ruimte mogelijk te maken. Het nieuwe model heeft tevens een speciale middenspeaker voor een verbeterde weergave van dialogen. Tevens is deze soundbar uitgerust met S-Force PRO technologie voor een optimale geluidsweergave bij grotere tv’s (groter dan 55-inch).

Advertentie

De geluids- of audiomodus van de nieuwe soundbar is naar wens instelbaar via een knop op de afstandsbediening. De HT-G700 wordt geleverd met een draadloze subwoofer en kan verbonden worden met een tv via Bluetooth of HDMI eARC/ARC.

De Sony HT-G700 is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux voor een prijs van 450 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Gerco

Gerco
17 mei 2020 om 15:02

Dit lijkt ontzettend veel op een ZF9 in een goedkoper jasje.

Het apparaat werkt met hetzelfde principe, heeft (bijna) dezelfde specificaties en ook alleen geschikt om het gevoel van een thuisbioscoop op 1 zitplaats te ervaren, terwijl er in een woonkamer vaak meer aanwezig zijn. Wordt dus weer gezellig ruzie maken over wie in het midden mag zitten.

Ik begrijp daarom nog steeds niet waarom een bedrijf als Sony weinig producten uitbrengt die een thuisbioscoop-ervaring kunnen bieden voor alle zitplaatsen.

Inloggen
bert

bert
18 mei 2020 om 09:42

Ja, ben benieuwd wat nu het verschil is ??

Inloggen