Sony brengt HDR-ondersteuning naar 2015 tv’s

02 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Sony-KD-55S8505C

Naast de eerder aangekondigde X94C-reeks en de X93C-reeks, voegt Sony nu ook HDR-ondersteuning toe aan de X91C-reeks, de X90C-reeks, de X85C-reeks en de S85C-reeks via een netwerk-update dat dit jaar nog beschikbaar komt.

De update kan gratis gedownload worden tegen het einde van dit jaar.

HDR (High Dynamic Range) moet zorgen voor diepe zwarttinten, een dynamisch kleurbereik en rijke kleuren. De standaard geeft een groter dynamisch spectrum weer voor kleurweergave en helderheid. Dit zorgt voor een optimaal contrast dat de subtiele nuances van het beeld naar voren brengt, van gedetailleerde zwarttinten en schaduwen tot de heldere wittinten en kleuren.

Sony is tevens samenwerkingen aangegaan met videostreamingdiensten zoals Amazon Video om gebruikers nog meer content aan te bieden in HDR. Met deze update kunnen gebruikers direct HDR-content ervaren via Amazon Video.

Amazon bood zijn Prime-leden als eerste HDR-content aan met de Amazon Original-reeks ‘Mozart in the Jungle’, en is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe HDR-content. Ook via Netflix wordt binnenkort content in HDR verwacht.

Bekijk de volledige Sony 2015 lcd led tv line-up.

Reacties (0)