Sonos Arc ondersteunt multikanaals PCM-audio na firmware-update

11 november 2020 1 Minuut 3 Reacties
Sonos Arc

Sonos is begonnen met de uitrol van een firmware-update voor de Sonos Arc waarmee ondersteuning voor multikanaals PCM-audio toegevoegd wordt. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger geworden om surroundsound uit verschillende bronnen via de soundbar weer te geven.

De Sonos Arc is alweer een tijdje op de markt en kreeg diverse lovende recensies, waaronder ook van ons. Toch waren er ook wat minpuntjes te vinden, zoals het gebrek aan ondersteuning voor multikanaals PCM-audio. PCM-audio is ongecomprimeerde audio en wordt vaak ingezet bij games. Ook kun je Blu-rayspelers zo instellen dat ze multikanaals PCM-audio uitsturen in plaats van bijvoorbeeld een DTS-track. Dit is vooral handig wanneer de weergever de DTS-codec niet ondersteunt. De speler decodeert in dit geval de audiotrack en stuurt deze ongecomprimeerd, in PCM, door.

Met de nieuwste softwareversie 12.2 krijgt de Sonos Arc ondersteuning voor multikanaals PCM-audio, al moet de soundbar hiervoor wel gekoppeld zijn aan een televisie met ondersteuning voor HDMI eARC. Het is een belangrijke update voor de soundbar aangezien dit de weergave van surroundsound van verschillende bronnen een stuk eenvoudiger maakt. De Sonos Arc ondersteunt naast multikanaals PCM-audio momenteel ook Dolby Digital, Dolby Atmos en Dolby TrueHD. DTS wordt nog altijd niet ondersteund en de kans dat dit ooit gaat gebeuren is klein.

Reacties (3)