Sonos Arc ondersteunt multikanaals PCM-audio na firmware-update

11 november 2020 1 Minuut 3 Reacties
Sonos Arc

Sonos is begonnen met de uitrol van een firmware-update voor de Sonos Arc waarmee ondersteuning voor multikanaals PCM-audio toegevoegd wordt. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger geworden om surroundsound uit verschillende bronnen via de soundbar weer te geven.

De Sonos Arc is alweer een tijdje op de markt en kreeg diverse lovende recensies, waaronder ook van ons. Toch waren er ook wat minpuntjes te vinden, zoals het gebrek aan ondersteuning voor multikanaals PCM-audio. PCM-audio is ongecomprimeerde audio en wordt vaak ingezet bij games. Ook kun je Blu-rayspelers zo instellen dat ze multikanaals PCM-audio uitsturen in plaats van bijvoorbeeld een DTS-track. Dit is vooral handig wanneer de weergever de DTS-codec niet ondersteunt. De speler decodeert in dit geval de audiotrack en stuurt deze ongecomprimeerd, in PCM, door.

Met de nieuwste softwareversie 12.2 krijgt de Sonos Arc ondersteuning voor multikanaals PCM-audio, al moet de soundbar hiervoor wel gekoppeld zijn aan een televisie met ondersteuning voor HDMI eARC. Het is een belangrijke update voor de soundbar aangezien dit de weergave van surroundsound van verschillende bronnen een stuk eenvoudiger maakt. De Sonos Arc ondersteunt naast multikanaals PCM-audio momenteel ook Dolby Digital, Dolby Atmos en Dolby TrueHD. DTS wordt nog altijd niet ondersteund en de kans dat dit ooit gaat gebeuren is klein.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Gerco

Gerco
11 november 2020 om 22:41

Spectaculaire update.

Een apparaat als de Arc moet gewoon alles zelf kunnen decoderen en ook de mogelijkheid om te kunnen ‘upmixen’. Daardoor lopen ze nog steeds ver achter op die van de concurrenten en kan de Arc heel weinig gebruikt worden waarvoor deze bedoeld is: Het verbeteren van de beleving.

Inloggen
René

René
12 november 2020 om 21:41

Bij Sonos betaal je als consument de marketing, daardoor is prijs/kwaliteit verhouding niet in balans.

Ik geniet al vele jaren van de Yamaha
YSP 2700, een ware beleving waarbij
Je na het afstellen met speciaal beaming systeem je huiskamer om tovert tot een hoogwaardige luister ruimte.

Film kijken word een nieuwe beleving en muziek luisteren is ook een groot genot.

Met MusicCast app bedien en schakel je zeer gemakkelijk tussen de vele functies en muziek mogelijkheden.

Ook de andere hoogwaardige MusicCast speakers hebben bij mij thuis in elke ruimte hun weg gevonden.

Inloggen
Giovanni

Giovanni
14 november 2020 om 10:10

Samsung HW-Q950T soundbar heeft ook geen Multichannel LPCM ondersteuning. Kunnen jullie dat vanuit Homecinemamagazine ook aankaarten bij Samsung? Forums staan er vol van, maar geen fix (nog?) van Samsung.

Inloggen