Sennheiser lanceert RS 120-W draadloze on-ear hoofdtelefoon

16 augustus 2022 1 Minuut 0 Reacties
Sennheiser RS 120-W

Sennheiser breidt zijn assortiment uit met de RS 120-W draadloze on-ear hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon biedt drie verschillende sound modes voor een aangepaste luisterervaring, en werkt met bluetooth LE-audiotransmissie voor optimaal geluid. Volgens de fabrikant is de hoofdtelefoon met name geschikt voor ongestoord tv-kijken. 

Afhankelijk van het type entertainment kun je kiezen tussen de sound modes ‘Speech’, ‘Music’ en ‘Neutral’ om het geluidsbeeld op je vereisten af te stemmen. Om een gedetailleerd, gebalanceerd en onvervormd geluid te waarborgen maakt de RS 120-W gebruik van LE-audio, die audiostreaming via Bluetooth Low Energy-transmissietechnologie mogelijk maakt. LE-audio omvat een nieuwe LC3-audiocodec en vermindert ook de latentie.

Het ontwerp van de RS 120-W moet daarnaast de bediening intuïtiever maken. Zo kun je nu bijvoorbeeld het volume onafhankelijk van de tv aanpassen via de bediening op de oorschelp van de hoofdtelefoon. Het on-ear ontwerp met lichte oorkussens en een zachte hoofdbanddruk draagt bij aan het draagcomfort van de RS 120-W, waardoor ook lange luistersessies comfortabel moeten zijn.

De RS 120-W beschikt over een batterijduur tot 20 uur en een bereik van 60 meter. De meegeleverde zender dient als laadstation en transmissiecenter in één. Daarbij komt dat de nieuwe ​ ‘Broadcast Mode’-functie de zender kan koppelen met meerdere hoofdtelefoonsets, zodat meerdere mensen tegelijk naar een film kunnen kijken. Wie het liever wat luider heeft, kan het volume verhogen tot 100 dB, en dat zonder negatieve impact op zijn omgeving.

Prijs en beschikbaarheid

De Sennheiser RS 120-W zal in EMEA beschikbaar zijn op 16 augustus voor pre-ordering, en op 30 augustus voor verkoop met een aanbevolen verkoopprijs van 129,90 euro.

Reacties (0)