‘Samsung lanceert slimme speaker met Bixby op 9 augustus’

19 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Bixby

Volgens de meest recente geruchten komt Samsung op 9 augustus met zijn eerste slimme speaker die voorzien is van de Bixby spraakassistent. De speaker zou 300 dollar gaan kosten.

Op 9 augustus houdt Samsung een speciaal evenement waar de Koreaanse fabrikant hoogstwaarschijnlijk de nieuwste generatie Galaxy Note presenteert. Maar, de kans is aanwezig dat het daar niet bij blijft. Volgens de meest recente geruchten komt Samsung dan namelijk ook met zijn eerste slimme speaker die voorzien is van Bixby.

Slimme speakers met spraakassistenten zijn helemaal hot. Kijk bijvoorbeeld naar de Amazon Echo line-up met Amazon Alexa, de Apple HomePod met Siri en de Google Home line-up met de Google Assistant. Samsung heeft zijn eigen spraakassistent in de vorm van Bixby, die we ook al op tv’s van het bedrijf hebben zien verschijnen. Samsung zou nu ook werken aan een slimme speaker met de spraakassistent.

Volgens de bronnen van The Wall Street Journal staat Samsung op het punt zijn eerste Bixby speaker te lanceren, en wel op 9 augustus, samen met de Galaxy Note 9. Opvallend is de prijs van 300 dollar die genoemd wordt. Dit is namelijk nogal aan de hoge kant en betekent hopelijk dat er een zeer aardig geluid uit het apparaat komt. De speaker zou in ieder geval beschikken over ‘sound shifting’, wat betekent dat de audio richting diegene die tegen de speaker praat gestuurd wordt. Vanzelfsprekend dient de speaker ook als hub voor het smarthome-platform van Samsung; SmartThings.

Advertentie

Lees meer over spraakassistenten in ons dossier over spraakbediening.

Reacties (0)