Samsung introduceert nieuwe HW-Q950T en HW-Q900T soundbars

08 juli 2020 2 Minuten 1 Reacties
Samsung HW-Q950T

Samsung komt met de HW-Q950T en HW-Q900T soundbars die beschikken over Dolby Atmos, Q-Symphony, HDMI eARC en spraakbediening.

Samsung komt met twee soundbars uit het hogere segment. Het gaat om de HW-Q950T en de HW-Q900T, die los werken, maar ook in combinatie met de 8K-QLED-televisies uit 2020. Het verschil tussen de twee soundbars zijn slechts de beschikbare kanalen.

Samsung Q950T en Q900T

De Q950T is een 9.1.4.-model en heeft de kanalen op dezelfde posities als de Q90R-soundbar van vorig jaar. Echter zijn nu twee kanalen extra toegevoegd aan de uiteinden. De Samsung soundbar komt daarnaast met een subwoofer, twee draadloze satellietluidsprekers met vier kanalen, en twee hoogtekanalen in de soundbar zelf. De HW-Q900T heeft in principe precies dezelfde specificaties als HW-Q950T, maar deze mist de twee draadloze achterluidsprekers.

De soundbars ondersteunen HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel), waardoor bijvoorbeeld Dolby Atmos, Dolby TrueHD of DTS:X via één HDMI-kabel kunnen worden ontvangen. Ook de Q-Symphony-functie is aanwezig, waardoor de soundbars samen kunnen werken met de speakers van de televisie. Normaliter schakelen die uit en is het geluid alleen over de soundbars te horen, maar heb je een Samsung 8K-QLED-tv van dit jaar, dan werken die speakers mee om het geluid nog rijker te maken. De functie werkt ook op de Samsung Q80T. Dat is een 4k-tv in formaten van 55-inch en groter.

Advertentie

Soundbar line-up 2020

We hadden in ons artikel over de 2020 soundbar line-up van Samsung al voorspeld dat Samsung waarschijnlijk binnenkort met nieuwe topmodellen zou komen en die zijn er nu. De HW-Q950T en HW-Q900T zijn luxe soundbars met een nieuw design. De soundbars zijn slechts 6,9 centimeter hoog en van andere materialen gemaakt.

De nieuwe twee modellen beschikken ook over SmartThings en Alexa-spraakbesturing, zodat je gemakkelijk naar je favoriete muziek kunt luisteren via Spotify. Zelfs als je tv uitgeschakeld is. Want, met de Tap Sound-functie speel je met een simpele tik de muziek van je smartphone rechtstreeks af op de soundbar.

Prijs en beschikbaarheid

De soundbars zijn vanaf begin augustus in Nederland verkrijgbaar. De HW-Q950T heeft een verkoopadviesprijs van 1.499 euro en de HW-Q900T kost 999 euro.

Lees ook onze Samsung HW-Q950T review.

Reacties (1)