Samsung introduceert de HomeSync als persoonlijke cloud en streamer

24 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-HomeSync

Samsung heeft vandaag een nieuw product gelanceerd dan dienst doet als persoonlijke cloud voor alle gezinsleden in huis; de HomeSync. Het is eigenlijk een server waar iedereen in huis toegang tot heeft, zijn eigen bestanden en mediia op kan slaan en deze media ook eenvoudig kan streamen naar bijvoorbeeld een TV of computer.

Samsung HomeSync

De Samsung HomeSync combineert een dual-core 1.7GHz SoC, 1GB RAM, 8GB flash en een 1 terabyte harde schijf met een Android Jellybean mediacenter en een draadloze verbinding. De HomeSync kan alle content opslaan op één centraal punt, waar ieder lid van het huishouden draadloos met zijn Smart TV, notebook, tablet, smartphone en Smart camera onbeperkt uit kan putten. Zowel thuis als onderweg.

HomeSync is voorzien van NFC, zodat een simpele aanraking tussen geschikte apparaten al voldoende is om verbinding te maken. Op die manier kun je bijvoorbeeld snel een film uit HomeSync vanaf een tablet vertonen op een Smart TV. Het mediacenter biedt bovendien toegang tot videodiensten en apps, zoals Google Play, YouTube en de Samsung Hub waardoor iedere HD TV kan fungeren als een Smart TV.

Monitoringsysteem

Met HomeSync kun je ook thuis je eigen monitoringsysteem aanleggen. Zodra er een camera aan de HomeSync wordt gekoppeld, kunnen beelden worden opgenomen en/of live gestreamd worden naar je smartphone. Waar je ook bent, je houdt altijd een oogje in het zeil. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld handig als vervanger van een babyfoon.

Advertentie

Privé-accounts en gedeelde content

De HomeSync is zowel geschikt voor content die je liever privé houdt als content die je met de hele familie wilt delen. Er kunnen maximaal acht verschillende accounts worden aangemaakt voor privé-opslag. HomeSync kan ‘gevuld’ worden met content van cloudservers zoals Dropbox. Daarnaast kan iedere gebruiker content uploaden en downloaden vanaf zes vooraf geregistreerde devices. De privacy wordt eveneens gewaarborgd door data-encryptie, inlognamen en wachtwoorden.

Samsung HomeSync prijs en beschikbaarheid

De Samsung HomeSync is vanaf het tweede kwartaal van 2013 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)