Samsung Galaxy Buds Pro met geluidsonderdrukking aangekondigd

14 januari 2021 3 Minuten 0 Reacties
Galaxy Buds Pro

Samsung heeft donderdagmiddag de Samsung Galaxy Buds Pro onthuld. Dit zijn draadloze oordoppen met actieve ruisonderdrukking.

De Samsung Galaxy Buds Pro hebben een woofer van 11 millimeter groot en een tweeter van 6,5 millimeter. Dit moet zorgen voor een dynamisch en gebalanceerd geluid. Je kunt de oordoppen prima gebruiken voor je muziek, maar ook tijdens online vergaderingen en bijeenkomsten. Aan boord zitten drie microfoons, waardoor je goed verstaanbaar zou moeten zijn. Eén van de microfoons heeft een hoge signaal-ruisverhouding (snr), die de verstaanbaarheid ten goede moet komen. De Voice Pickup Unit moet daar eveneens aan bijdragen, door je stemgeluid naar de voorgrond te laten treden. Wind maakt ook geen kans dankzij Wind Shield.

Samsug Galaxy Buds Pro

Daarnaast is er actieve ruisonderdrukking, ook wel active noise cancelling (anc) genoemd. Je kunt omgevingsgeluid tot 99 procent filteren. Met de Ambient Sound-modus kun je sommige geluiden, tot 20 decibel, wel gewoon doorlaten. Anc en Ambient Sound kunnen tevens samenwerken, waardoor je de geluidstoevoer dus op je eigen gehoor kunt afstemmen. De oordopjes herkennen verder dat jij praat en switchen automatisch tussen het versterken en filteren van geluiden naar gelang de situatie. Ook zetten de Galaxy Buds Pro de muziek vanzelf zachter als jij het woord neemt, ook als je Ambient Sound gebruikt of anc uit hebt staan.

Heb je meerdere producten binnen het ecosysteem van Samsung, dan kunnen de Samsung Galaxy Buds daar waarschijnlijk mee samenwerken. Heb je relatief moderne smartphones en / of tablets liggen, dan maken de oordoppen automatisch contact. Kijk je bijvoorbeeld op je Galaxy Tab S7 een video met je Galaxy Buds Pro in en krijg je een telefoontje, dan pauzeert de functie Auto Switch de video direct en kun jij de oproep beantwoorden. Zodra het gesprek voorbij is, begint de video weer te spelen en hoor je het bijpassende geluid via je oordopjes.

Advertentie

De Galaxy Buds Pro vormen een sterke combinatie met de Galaxy S21. Door ze te linken creëer je een driedimensionaal geluid via 360 Audio met Dolby Head Tracking-technologie. De oordopjes beschikken verder over een Game Mode. De accu in de oordoppen gaat tot acht uur mee; het meegeleverde hoesjes voegt nog eens twintig uur gebruiksduur toe. Met anc aan lopen die aantal terug tot vijf en dertien uur. Na vijf minuten opladen kun je echter weer tot één uur luisteren.

De Galaxy Buds Pro hebben de ipx7-classificatie voor waterbestendigheid. Je hoeft ook niet bang te zijn om je oordopjes kwijt te raken, want met SmartThings Find heb je ze zo weer teruggevonden, zelfs als ze buiten het bereik van bluetooth liggen.

Prijs en beschikbaarheid

Galxy Buds Pro zijn vanaf 29 januari verkrijgbaar in in Phantom Black, Phantom Silver en Phantom Violet[10] voor 229 euro. Deze kleuren matchen met de Galaxy S21-serie. Vanaf 14 januari om 16.00 uur Nederlandse tijd tot en met 21 februari geldt een pre-order promotie. Bij aankoop van de Galaxy Buds Pro ontvang je een wireless charger pad ter waarde van 29,99 euro.

Reacties (0)