Review: Marantz NR1602 receiver

18 oktober 2011 1 Minuut 4 Reacties
Marantz-NR1602-feature

Marantz heeft dit jaar twee AV receiver op de markt gebracht speciaal voor consumenten die geen groot geval in de woonkamer willen hebben staan, niet teveel uit willen geven, maar toch een high-end audiokwaliteit willen hebben met alle moderne multimedia en streamen features. De Marantz NR1602 Slimline AV receiver is een van deze twee modellen en we hebben de receiver kort aan een paar tests kunnen onderwerpen.

Qua uiterlijk valt het natuurlijk meteen op dat de receiver bijna de helft kleiner is dan menig andere receiver van de grotere audiomerken. Toch moet dit volgens Marantz niet ten koste gaan van de geluidskwaliteit. De receiver ziet er strak uit en je zou bijna zeggen dat het een Blu-ray speler was, vanaf een afstandje dan. Niets is minder waar want de NR1602 is uitgerust met zeven 50 Watt RMS versterkers en verschillende high-end audiotechnieken om het beste uit je speakers te halen.

Op video gebied ondersteunen alle vier de HDMI 1.4 ingangen 3D video en Audio Return Channel (ARC), terwijl de analoge ingangen geconverteerd kunnen worden naar HDMI-niveau met I/P-conversie. Netwerkstreaming en AirPlay functionaliteit zijn twee features waarover de NR1602 wel beschikt en de minder geavanceerde NR1402 niet. Middels deze features is het eenvoudig om media binnen je thuisnetwerk naar de receiver te streamen en ook vanaf elk iOS apparaat (iPad, iPhone, iPod) is het mogelijk muziek via AirPlay op de receiver af te spelen. Wanneer dit nog niet genoeg is kun je media ook weergeven via de USB aansluiting.

Voor een optimale audiokwaliteit kun je de NR1602 laten afstellen middels de Audyssey MultEQ kalibratie. Daarnaast beschikt de receiver over Dynamic Volume en Dynamic EQ, alsook een setup menu met een meertalige setup Wizard voor een nog gemakkelijkere en overzichtelijkere installatie via het On Screen Display. Ook biedt de receiver ondersteuning voor alle recente HD audioformaten, plus DSX height/ width processing.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Robert

Robert
15 november 2011 om 20:57

Hallo,

Wat ik me de hele tijd afvraag (maar misschien een domme vraag) is : Heb je bij een netwerk receiver geen mediaspeler meer nodig in de trant van een Logitech Squeezebox? Kan je idd gewoon met een app op je smartphone beschikken over alle muziek die aanwezig is op je thuisnetwerk in een mooie kwaliteit? (Loseless)

Inloggen


16 november 2011 om 23:37

Dat moet inderdaad mogelijk zijn. Of het ook losless kan verschilt per receiver.

Inloggen
S.C.

S.C.
27 juli 2013 om 21:08

Hallo, gebruikers van Marantz NR1602.

Ik heb ook deze Home-Cinema receiver gekocht. Kan iemand mij misschien vertellen hoe ik tv via Ziggo HD ontvanger kan blijven kijken, OOKAL HEB IK DE HOMECINEMA UIT HEB GEZET?

ik heb eerder Onkyo homecinemaset gehad, en die kon ik gewoon uitzetten, EN TOCH KON IK TV BLIJVEN KIJKEN VIA ZIGGO HD-ONTVANGER. En alles aangesloten via de Onkyo homecinemaset.

Ik heb alles aangesloten zoals het in een hele kleine uitleg/plaatje van Marantz staat beschreven.
Maar als ik de receiver uitzet en de tv/Ziggo ontvanger staan gewoon aan, krijg ik niets meer te zien!!!
GEEFT AAN GEEN ONTVANGST???? Of is het zo dat Marantz receiver dan geen ontvangst door geeft???

Wie van u Marantz NR1602 gebruikers kan mij een goede uitleg geven?
U kunt uw reactie en uitleg plaatsen op deze site, zodat ik het kan uitprinten.

Jammer dat Marantz Zo weinig uitlegt via gebruiksboekje, want ik heb nog geen Marantz CD/Bluerayspeler, dus kan ik ook de Cd-ROM afspelen, want die zijn nog veel te duur voor mij.

Alvast hartelijk dank voor uw moeite.

met vriendelijke groet,

Sander

Inloggen


28 juli 2013 om 01:13

Hoi,
In dit topic vind je hier meer informatie over;
http://www.avforums.com/forums/av-amplifiers-receivers/1496413-marantz-nr1602-av-receiver-owners-thread-4.html
De receiver moet dan wel in pass-through stand staan.

Inloggen