Review: Drie Teufel luidsprekersystemen getest

05 januari 2012 4 Minuten 0 Reacties
Teufel-2

Ruim 150 bezoekers hebben onlangs deelgenomen aan onze actie om een high-end luidsprekersysteem van Teufel te winnen en drie mensen hiervan zijn daadwerkelijk met een mooie prijs naar huis gaan. Inmiddels hebben de winnaars hun luidsprekersystemen al een tijdje thuis staan en zijn we natuurlijk benieuwd naar hun ervaringen met de Teufel producten. Daarom een korte review van elke luidsprekerset.

Teufel Concept B 20 Stereo luidsprekers

 • PC stereo luidspreker voor de starter
 • Uitgebalanceerd, krachtige weergave aan de computer
 • 40 Watt versterker met Bi-Amping technologie
 • 2-kanaals boxen met grote woofers en dome tweeters
 • Aansluitingen voor koptelefoon, microfoon, pc
 • Geschikt voor ruimtes tot 15 m²

Het geluid, wat natuurlijk het belangrijkste element van luidsprekers is, vind ik heel helder. Hoge, midden en lage tonen, die ook te compleet in te stellen zijn, komen goed over, en het vervormd niet bij vol volume. Daarover gesproken; het volume kan aardig opgeschroefd worden, zonder problemen. De afwerking ziet er degelijk uit en voelt ook absoluut degelijk aan. Daarbij zijn de speakers fraai vormgegeven. Na een een paar dagen merkte ik wel dat ze behoorlijk wat stof aantrekken, voor zover dat belangrijk is.

Jammer vind ik de snoeren aan de achterzijde. Ze zijn natuurlijk nodig, maar het zijn er 3 aan de linker luidspreker, en 1 aan de rechter luidspreker. Overigens zijn de luidsprekers natuurlijk ook middels hoofdtelefoon aansluiting aan te sluiten op de meeste flatscreens waar een slecht geluid uitkomt. Al met al vind ik dit een echte aanrader voor mensen die goed geluid bij een PC belangrijk vinden.

Door: Michel v. Heuven
Bekijk het product op Teufelaudio.nl

 

Teufel Consono 35 home cinema set

 • Home cinema luidsprekerset voor maximaal geluid
 • 4x 2-kanaals satellieten met 2x midrange chassis
 • 1x 2-kanaals center met 2x midrange chassis
 • 250 mm subwoofer van 100 Watt
 • Past op elke AV receiver
 • Geschikt voor ruimtes tot 30 m²

Na het uitpakken van de dozen stond er een mooie zwarte set boxen. De Active Subwoofer valt op want deze is behoorlijk zwaar met zo’n 13 kilo. Het aansluiten is een fluitje van een cent en dus zo gedaan. Na het aansluiten is het natuurlijk gelijk instellen en luisteren. Het geluid is heel zuiver en klink zeer goed, vooral in combinatie met de actieve subwoofer. Waar sommige systemen te schreeuwerig klinken is dat bij dit systeem absoluut niet het geval. Midden en hoge tonen worden mooi weergegeven. We is het belangrijk in het menu van de versterker aan te geven dat het kleine speakers zijn om zo de lage tonen richting de subwoofer te sturen. Wanneer je een film met 5.1 surround geluid kijkt wordt het geluid door de achterluidsprekers zeer helder weergegeven. De subwoofer komt ook mooi tot zijn recht bij actiefilms. De complete ervaring is alsof je in de bios zit, maar dan lekker thuis. Kortom, het is een formidabele set. Ik ben er blij mee.

Door: Jan Brons
Bekijk het product op Teufelaudio.nl

Teufel Ultima 4 stereo luidsprekers

 • Vloerstaande luidsprekers
 • Krachtig geluid met beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Rijke basweergave door 2x 165 mm woofers
 • 3-kanaals bouw met 4 luidsprekers
 • Hoog belastbaar vermogen van 200 Watt
 • Geschikt voor ruimtes tot 35 m²

Ik heb de speakers keurig verpakt binnen gekregen van Teufel. Je merkt al bij het uitpakken dat de speakers body hebben en er zeer degelijk uitzien. Aangesloten volgens de duidelijke handleiding, gekoppeld aan een Marantz SR 6005 receiver. Perfecte combinatie! Zowel klassiek als The Beatles (mijn favoriet) klinken geweldig. De bas-weergave is exact zoals het oor het wil en dat nog zonder verfijning in afstemming. Midden en hoge tonen zijn perfect gescheiden en je hoort zelfs “nieuwe” instrumenten waarvan ik voorheen niet wist dat ze in bepaalde nummers voorkwamen.

Eventuele trillingen worden perfect opgevangen door de voetjes onder de speaker. Geen enkele vervorming bij hoog volume, zelfs de bassen blijven exact gelijk. Absoluut een aanrader, zeker gezien de prijs/ kwaliteitsverhouding. De berkenkleur is in mijn geval een perfecte aankleding van de kamer. Je kan ze ook aansluiten via Bi-wire dat nog een betere splitsing van hoog en lage tonen geeft. Dit moet ik overigens nog doen, maar ook zonder deze extra features klinken de speakers geweldig. In een woord TOP (speakers).

Door: Marcel Piet
Bekijk het product op Teufelaudio.nl

Benieuwd naar alle luidsprekersystemen en home cinema systemen van Teufel? Neem een kijkje op de Teufel website voor meer informatie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)