Pioneer lanceert vijf nieuwe receivers met 4K Ultra HD en Multizone

10 juni 2013 4 Minuten 0 Reacties
Pioneer-SC-LX87

In april lanceerde Pioneer al zes nieuwe instap A/V receivers en vandaag worden er nog vijf modellen aan het assortiment toegevoegd. De SC-1223, SC-2023, SC-LX57, SC-LX77 en SC-LX87 receivers vormen het high-end assortiment van Pioneer en moeten vanaf augustus in Nederland verschijnen.

Nieuwe Pioneer A/V receivers

Alle nieuwe receivers spelen in op de vraag voor meerdere kanalen, kunnen hoge resolutie muziekbestanden afspelen, beschikken over gapless playback, kunnen omgaan met 4K Ultra HD materiaal en beschikken over de mogelijkheid om muziek in meerdere zones weer te geven. Ook kunnen de receivers middels de iControlAV2013-app voor smartphones en tablets bediend worden. Alleen de twee topmodellen, de SC-LX87 en SC-LX77 , beschikken over een THX Ultra 2 certificaat en zijn afgeregeld in de Londense AIR Studios.

Audiokwaliteit

De nieuwe A/V receivers van Pioneer zijn uitgerust met de nieuwste Direct Energy HD-versterkers op basis van de Class D-technologie van de fabrikant. Ook zijn ze voorzien de pitstechnologie die de allerbeste geluids- en beeldkwaliteit moet garanderen. De SC-LX57, SC-LX77 en SC-LX87 beschikken over een SS SABRE Ultra DAC van 32 bit van ESS Technology en een Audio Scaler van 192 kHz/176,4 kHz 32 bit voor stereo muziek. De nieuwe receivers ondersteunen muziekbestanden zoals mp3, WMA en AAC, maar ook DSD-bestanden en AIFF-, Apple Lossless-, WAV- en FLAC-bestanden en gapless playback.

Beeldkwaliteit

Alle receivers zijn uitgerust met compatibiliteit met de nieuwe 4K Ultra HD standaard. Hierdoor is het mogelijk om 4K materiaal door te sturen via de receivers of materiaal dat over een lagere resolutie beschikt te laten opschalen naar de hoge 4K Ultra HD resolutie. Content kan ook gelijktijdig weergegeven worden in verschillende ruimten, inclusief een HDZone met een eigen HDMI-uitgang naar een extra ruimte. Tot vier verschillende iPad’s/iPod’s/iPhone’s met de Pioneer iControlAV2013-app kunnen tegelijk de A/V receivers bedienen.

Connectiviteit

De receivers beschikken over tal van verbindingsmogelijkheden, zowel draadloos als met draad. Zo zijn de receivers uitgerust met Apple’s AirPlay, DLNA 1.5, VTuner internetradio en Bluetooth audiostreaming (met de optionele BT-adapter). De AS-WL300 Wifi-dongle wordt standaard meegeleverd bij de drie topmodellen en is verkrijgbaar als optie voor de SC-2023 en SC-1223. Elke receiver beschikt over het nieuwste Made for iPhone and iPad-certificaat. Ook aan Android toestellen is gedacht want de receivers zijn uitgerust met ondersteuning voor MHL 2.0 waarmee je audio en video vanaf je telefoon kunt weergeven en het toestel tegelijkertijd kunt opladen.

Android-gebruikers met een compatibele smartphone van HTC kunnen dankzij HTC Connect hun muziek rechtstreeks naar de receivers streamen. Wat betreft de fysieke aansluitingen beschikken de SC-LX57, SC-LX77 en SC-LX87 receivers over 9 HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen, terwijl de SC-2023 en SC-1223 beschikken over 8 HDMI-ingangen en twee uitgangen. Het paradepaardje SC LX87 integreert een asynchrone USB-DAC, waardoor hij rechtstreeks een USB-verbinding kan maken met een Mac of pc. Bovendien ondersteunt dit model muziekbestanden van 192 kHz/32 bit.

Pioneer iControlAV2013-app

De iControlAV2013-app van Pioneer geeft je via je smartphone controle over de receivers en is dit jaar compleet vernieuwd. Zo beschikt de app over nieuwe gebruikersinterface en een nieuw functiemenu, enn via de ‘ECO MANAGER’-pagina kun je de energie-besparende instellingen van je receiver kiezen. De app beschikt ook over ‘PUSH PLAYER’, de nieuwe functie om muziek te streamen. Dankzij deze optie krijg je toegang tot de muziekbibliotheken op je toestellen en kun je afspeellijsten samenstellen, die je vervolgens draadloos streamt naar de receiver.

Alle receivers van 2013 beschikken over ECO-beheeropties om het energieverbruik te beperken. Wanneer de ECO-modus ingeschakeld is, analyseert en stuurt de ontvanger de piekvolumes naargelang de muziek die wordt gespeeld. Zo daalt het energieverbruik zonder dat de geluidskwaliteit eronder lijdt.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer SC-LX57 (1.599 euro), SC-2023 (1.099 euro) en SC-1223 (899 euro) zijn te koop vanaf juli 2013. De SC-LX87 (2.499 euro) en SC-LX77 (1.899 euro) vanaf augustus.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)