Pioneer komt met VSX-S500 en VSX-S300 Slim AV receivers

27 juni 2011 2 Minuten 0 Reacties
Pioneer-VSX-S300

Het idee achter de twee nieuwe Slim AV Receivers van Pioneer - de VSX-S500 en de VSX-S300 - ontstond na een analyse van de meest populaire TV- en audioracks. Na het meten van de hoogte en de diepte van een typisch rack werd het duidelijk dat er een AV receiver met andere afmetingen nodig was. Voeg daar nog aan toe dat sommige potentiële gebruikers minder worden aangetrokken door AV receivers met een traditionele vorm en de Slim AV receiver was geboren.

Pioneer introduceert nu de VSX-S300, binnenkort gevolgd door de VSX-S500 receivers. Beiden hebben kleinere afmetingen dan hun grotere broers, maar bieden volgens Pioneer de flexibiliteit en kwaliteit. waarvoor AV ontvangers van Pioneer bekend staan. De hoogte bedraagt 85 mm, wat aanzienlijk minder is dan traditionele receivers. De gebruikelijke diepte van een receiver is 325 mm, maar de VSX-S500 en de VSX-S300 hebben slechts een diepte van 280 mm. Daardoor is er aan de achterkant heel wat plaats voor aansluitingen en bedrading. De compactere vorm kon volgens Pioneer worden bereikt zonder dat er werd geraakt aan de speciale kenmerken, functies en voordelen van de Slim AV Receivers.

De functies en features van de VSX-S300 en VSX-S500 receivers

  • Verbonden via HDMI. Beide Slim AV Receivers hebben achteraan moderne HDMI aansluitingen (4 inputs en 1 output) met 3D en ARC ondersteuning.
  • Klasse D. Allebei hebben ze een output van 100 W via 6 kanalen, wat de mogelijkheid biedt tot een 5.1-instelling met een passieve subwoofer in één ruimte of een 3.1-kanaaloutput in de hoofdruimte (vooraan L/R, centrale en passieve subwoofer) en een optionele stereo-output in een tweede ruimte.
  • Geluidskalibrering met MCACC. De Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) van Pioneer zorgt voor een automatische ruimte- en luidsprekeraanpassing met een microfoon (inbegrepen).
  • Verbruikt minder stroom in de ECO-modus. Doordat er gebruik wordt gemaakt van versterking van klasse D hebben beide Slim AV Receivers een zeer laag elektriciteitsverbruik in vergelijking met gewone receivers. En er is nog een andere besparingsoptie: als de ECO-toets op de afstandsbediening wordt geactiveerd, neemt het normale stroomverbruik met 35 % af. Alleen de voorste luidsprekers en de subwoofer blijven dan actief, maar u geniet nog steeds van alle voordelen van het geweldige geluid.
  • Decodering van HD audioformaten. De nieuwe Slim AV Receivers zijn volledig uitgerust om alle mainstream HD audioformaten, dus ook DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD, te decoderen.
  • Wide surround sound” met de pas aangekondigde “Sound Wing” HVT luidsprekers van Pioneer. De twee nieuwe Slim AV Receivers zijn de eerste receivers die over een speciale ingebouwde “Sound Wing”-modus beschikken.
  • Klaar voor draadloze Bluetooth-audiostreaming. Voeg de optionele AS-BT200 Bluetooth-adapter van Pioneer toe aan de Slim AV Receivers en je kunt gebruik maken van draadloze Bluetooth-overdracht van audio content vanuit een voor A2DP Bluetooth geschikt mobiel toestel of een pc.

Reacties (0)